Rakka operasyonu içeride FETÖ ve PKK temizliği derken, ekonomi de kaybettiği ivmeyi yakaladı. Dünya’nın  son 28 çeyrektir en iyi ekonomisine sahip Türkiye’de tekstil başta olmak üzere bir çok sektörde çarklar hızlı bir şekilde dönüyor.

Türkiye’nin en büyük sanayi sitesi arasında bulanan Kahramanmaraş Yeni Sanayi Sitesinde yüzler gülmeye başladı. Geçen yıl 15 Temmuz’dan sonra işlerinin kötüye  gittiğini belirten esnaf, bu yıl çarkların döndüğünü belirtti. Öte yandan hükümetin başlattığı yerli otomotiv fikrini ise Kahramanmaraş Oto Sanayi Sitesi sakinleri destekliyor.

SANAYİCİ ESNAFIN GÖRÜŞLERİ
Hanifi Genç oto yedek parçacı: “İşler şu anda güzel. İşlerimiz açık. Vatandaş çalışıyor Ramazanlık olduğu için vatandaş öğleden sonra geliyor. Geçmiş yıllara göre işlerimiz şu anda çok iyi. 2016 ve 2017 yılında değerlendirirsek 2017 yılında işlerimiz birazcık da geçen yıla göre kötü. Hükümetimizin başlatmış olduğu yerli otomobil düşüncesi eğer gerçekleşirse sanayiye çok çok iyi yansır. Yedek parçası bizden, araç bizden anlamına geliyor bu. Türkiye için çok güzel olur yerli araç. Bugüne kadar geç kalındı. Daha önceden yapılmalıydı. Ama yerli araç fikrin kesinlikle destekliyoruz”

Akif Yüzüldü Oto tamircisi: “Sanayin bu yılın bu yılki durumu birazcık iyi değil. Geçen yıla göre çok düşük işlerimiz. Şu an müşterilerimiz sadece araçlarının bakımlarını yaptırıyor. Para sirkülasyonu bile düşük durumda. Devletimizin içeride ve dışarıda verdiği savaştan ötürü birtakım aksaklıklar yaşanabilir. Bu normal. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra işlerimiz düştü. Devletimizin her zaman için destekliyoruz. Hükümetimizin yerli otomobil fikrini destekliyoruz.  Yerli malı her zaman iyi olur”

Hüseyin Mutluğün Oto Kaportacı: “Şu anda sanayinin genel durumu iyi. Herkes çalışıyor. herkes işinde gücünde. Herhangi bir sorun sıkıntımız yok. Özellikle bizim sektör yani kaportacılık sektörü için herhangi bir artış veya bir eksilme yok. Rutin şekilde devam ediyor. Beklentilerimiz her zaman pozitif ve olumlu yönde. İşlerin daha iyi olacağını da ümit ediyoruz. Sanayinin daha iyi olacağını bekliyoruz”

Emrullah Büyüksakallı Oto döşemeci: “Geçen yıl ile bu yıl arasında fark var. işlerimiz açılma var. Ramazanlık dolayısıyla işler birazcık durgun geçiyor. Ramazan'ın vermiş olduğu yorgunluktan dolayı birazcık durgun, ama bugünümüze şükürler olsun. Yine işlerimiz güzel. Yerli otomobil fikri güzel bir fikir. Eğer gerçekleştirirse tüm sanayideki çalışan kardeşlerimizin hepsini işleri daha iyi olur. Yeni araç demek yeni iş imkanı demek.”

(Haber: Mustafa Kılınç / Kamera: Kurtuluş Karaaslan ÖZEL HABER)