Kahramanmaraş ve bölge halkının damak tadına hitap eden meşhur kabarcık üzümü, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Bertiz Havzası özellikle üzüm çeşidinin bölgeye has tadı, kalite ve meyve özelliklerini oluşturan, genellikle 700 m ile 1500 m rakımları arasında yetiştirilen Bertiz Kabarcık üzümü Anadolu Jet Magazin Dergisinde yer aldı. Ancak kafalardaki soru işareti ise Kabarcık Üzümü Bertiz'in değil, Hatay-Gaziantep ve Kilis illerine ait gibi lanse edilmesi dikkatlerden kaçmadı.

KABARCIK ÜZÜMÜ HANGİ İLİN
Yolculuk için Anadolu Jet uçağını tercih eden Kahramanmaraşlı yolcular dergiyi okuyunca gözlerine inanamadılar. Dergide, ''Bağcılığın en yoğun icra edildiği yörelerden Gaziantep-Kilis-Hatay üçgeninde geleneksel üzüm tatlarının peşine düştük...'' ifadelerini okuyan yolcular şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kanal Maraş WhatsAap İhbar hattına gönderilen dergiye ait yazı ve görsel resimler Kabarcık üzümünün Hatay, Kilis, Gaziantep üçgenine ait olduğunu ve Kahramanmaraş'ın niçin dâhil edilmediğini, oysaki tüm yurtta kabarcık üzümü dendiği zaman ilk akla gelen kentin, Kahramanmaraş olduğu gibi eleştirilerde bulundular. 

BİR DONDURMAMIZ KALDI
Yolculardan bazıları attıkları mesajlarda; ‘’Siyasetçilerimiz olsun, Büyükşehir ve Dulkadiroğlu Belediyelerimiz olsun niçin bu kabarcık üzümümüze sahip çıkmıyorlar. Şehrimizin ürettiği her şeye sahip çıktılar, kabarcık üzümümüz de gitsin, geriye ne kaldı ki, bir dondurmamız kaldı onu da korkarız ki elimizden alırlar.’’ yazdılar.

Kaynak: Kanal Maraş