RTÜK'ün, internet üzerinde yayın yapan dijital mecraları denetlemesine yol açan yeni yönetmelik ile ilgili olarak Kanal Maraş lisans başvuruşu yapacak.

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandığı bildirilmişti. Yönetmeliğe göre yayınlarını internet üzerinden canlı veya bantdan sunmak isteyen platformların RTÜK'ten yayın lisansı alması gerekiyor. Açıkladığı üzere geçici yayın hakkı bulunmayan kuruluşların internet yayınlarına ilişkin lisans başvuru yönetmeliği gereği Kahramanmaraş'ın internet televizyonu olan Kanal Maraş lisans başvurusu gerekli olan tüm evrakları topladı, en kısa sürede bu evrakları RTÜK'e gönderecek.

İkisi geçici toplam 26 maddeden oluşan yönetmelik, Mart ayında yapılan yasal değişikliklerin uygulama çerçevesini belirliyor ve internet üzerinden yapılan radyo ve televizyon yayını yapan kuruluşları ile isteğe bağlı (on demand) olarak tanımlanan izleyicinin istediği içeriği istediği zaman izleyebildiği platformlarla ilgili düzenlemeleri içeriyor. 

Kaynak- KANAL MARAŞ