Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Hastalara bakılmıyor” şikâyeti üzerine Kuşadası'ndaki bir diş polikliniğine hasta gibi gitti. Doktor ve çalışanların, “Hasta bakmıyoruz, doktorlar izinli, başka hastaneye gidin” yönündeki sözleri üzerine rektör olduğunu açıklayan Aldemir, hastaneyi kapattı. Ve bu davranış birçok kesimden büyük ilgi görüldü.

Selçuk Aldemir, “Şikâyetler üzerine hastaneye gittim. Görevliler, muayene olmadığını, doktorların izinli olduğunu belirterek başka hastaneye gitmemi istedi. Ben de ‘siz niye buradasınız’ o zaman dedim. Davranışları da çok laubali oldu. Hasta bakmayan ve laubali davranan personeli affetmem. Bir aydır hasta bakılmıyor, ama o personel her gün orada. Klima çalışıyor, elektrik yanıyor. Hastaya hizmet vermeyen bir yeri kapattık. Beni tanımamaları çok önemli değil. Önemli olan hasta bakmamaları ve davranış şekilleri. Yeni doktorlarla en kısa zamanda açacağız. Ben vatandaşın mağdur edilmesini ve devletin israfa uğramasına karşıyım. Zaten bana bağlı kurumları, çat kapı gidip sürekli denetliyorum. Ben görevimi yapıyorum. Oraya rektör olarak değil, vatandaş olarak gittim. Vatandaşa nasıl davranıldığını ve sistemin nasıl aksadığını görmüş oldum. Gerekeni yaptım” dedi.

DİZİ GERÇEK OLDU
Bu yaşananlar daha önce Star TV ekranlarında yayınlanan "Köprü" isimli dizide olmuştu.

Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşlar ise, buna benzer denetimin Vali, Sağlık Müdürü, Rektör, gibi yöneticilerin ara sıra Kahramanmaraş'ta yapılmasını dile getirerek, "Bizde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntılar giderilsin." diye isyan ettiler. 

Kentte yaşayan vatandaşlar şunları dile getirdiler; "Koruma polisi eşliğinde denetim yapılmasına rağmen hiç bir sonuç elde edilemiyor. Bu denetimin kılık değiştirerek yapılmasını istiyoruz" dediler.