Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Kahramanmaraş’ta farklı telaşlar yaşanıyor. Özellikle uzun tüketim sürelerine dayanması nedeniyle savaşa giden askerler tarafından da sıklıkla tercih edilen çöreklerin yapımı hızlandı. Kahramanmaraş’ta ki çörek ustaları ramazan bayramının simgesi haline gelen çörekler için 24 saat esasına göre çalışmaya başladı.

Çörek ustası Ramazan Akçöp, çöreklerin yapımı için mesailerini iki katına çıkardıklarını belirtti. Akçöp şöyle konuştu: "Kahramanmaraş'ta yıllar öncesi geleneksel halde yapılıyordu çörek. Bu gelenek günümüzde devam ediyor. Çöreği Ramazan bayramlarında yapıyorduk şimdi ise günlük olarak yapıyoruz ve günlük olarak satıyoruz. Çöreğin yapımı sadece Kahramanmaraş’a ait. Türkiye'de başka yerde hiç bulunmayan bir üründür. Herkes yaptırıp eşine dostuna ikram ediyor.

Osmanlı'dan bu yana bir gelenek çörek yapımı. Çörek doyurucu olduğu için Osmanlı ordusunda savaşa çıkıldığı zaman askerler çörek yaparmış. Şimdi ise çöreklerimiz türlü türlü çıkıyor. gevrek yumuşak, şekerli, ay çöreği, tuzlu olarak. Günlük olarak çıkarıyoruz çörekleri.

Eskiden yılda bir defa yapıldığı için çok rağbet olurdu. Şu anda günlük çıkardığımız için normal satışlarımız.  yaklaşık 350 derecede çörekleri üretiyoruz. Kahramanmaraşlılar bu lezzetten mahrum etmemek için çalışmaya devam ediyoruz"