Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün teknik şartnameyi görmezden gelerek, öğrencilere servis hizmeti sağlamak için ihaleyi alan firmayla imzaladığı sözleşme, Atom Karınca Ali Öztunç’un radarına yakalandı.

Aynı araçla birden fazla sefer, ayakta öğrenci taşınması gibi şartnameye aykırı faaliyetler öğrenci ve veliler tarafından tepkiyle karşılanırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi.

Servis şoförünün kabarık sabıkasına dair iddiaları da hatırlatan Ali Öztunç, “Çocuklarımızı birçok suçtan yargılanmış birine nasıl teslim ediyorsunuz?” dedi.

Öztunç’un Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu önerge şu şekilde oldu;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Ali ÖZTUNÇ

Kahramanmaraş Milletvekili

Kahramanmaraş Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2021 yılı Orta Öğretim Lise öğrenci taşıma ihalesini alan firma ile sözleşme ve teknik şartnameye uymayan bir sözleşme imzaladığı iddia edilmektedir. Şartnamede aynı araçla birden fazla sefer yapılmaması,  14 kişilik iki minibüs olması gerekirken, taşımanın tek minibüsle ile yapıldığı, taşıma yapan kişinin sabıkalı olduğu ve öğrencilerin ayakta taşındığı iddia edilmektedir.

Buna istinaden;

1- Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Orta Öğretim Lise öğrenci taşıma ihalesini alan firma ile sözleşme ve teknik şartnameye uygun olmayan mevzuata aykırı sözleşme imzaladığı doğru mudur?

2- Pandeminin her gün yüzlerce can aldığı bugünlerde hijyen kurallarına uyulmadan tıka basa servis aracını doldurarak tek minibüsle farklı yerleşim yerlerinden öğrencileri ayakta taşıyarak çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atmış olmuyor musunuz? Böyle bir şeye nasıl göz yumabiliyorsunuz?

3- Servis aracının sürücüsünün sabıkalı olduğu yönündeki şikâyetlere rağmen neden hala taşıma yaptırılmaktadır? Çocuklarımızı birçok suçtan yargılanmış birine nasıl teslim edebiliyorsunuz?

4- Bakanlık olarak bu konu hakkında herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?