Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerin ve çalışanların bayram üstü maaşlarının tam yatacağının açıklamasını yaparken, AK Parti'li Pazarcık Belediyesi'nde işçilerin maaş krizi yaşanıyor. Belediyede çalışan işçilerin maaşlarının aylardır tam yatmadığı ve işçilerin mağdur oldukları Pazarcık ilçesinde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

BİR YILDIR TAM YATMIYOR

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti Belediye Başkan adayı İbrahim Yılmazcan seçimi kazanmış ve Yakup Hamdi Bozdağ'dan görevi devralmıştı. Göreve geldiği günden bu yana eski Başkan Bozdağ'ın yarım kalan hizmetlerini tamamlamaya çalışan ve yeni bir proje üretmediği iddia edilen Yılmazcan'ın Başkanı olduğu Pazarcık Belediyesi'nde maaşların 1 yıldır eksik ödendiği ortaya çıktı. Bu durum işçiler arasında huzursuzluğa neden olurken, önümüzdeki günlerde daha büyük bir krizin patlak vermesi bekleniyor.

Kanal Maraş WhatsApp ihbar hattına Pazarcık'tan birbiri ardına Belediye de çalışan işçilerin video ihbarları geldi.

Pazarcık Belediyesinde çalıştığını söyleyen Ökkeş Gürsoy isimli işçinin yaptığı açıklamada;

"MAAŞLARIMIZI YARIM ALIYORUZ"
"Ben Pazarcık Belediyesi'nde çalışan Ökkeş Gürsoy. Bir işçi olarak çalışıyorum. Bugün aldığımız maaş 1.250 TL. Sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapmıştı, maaşlarınız tam yatacak diye. Malesef korona yüzüne maaşlarımız yarım yattı.

"HER YERİ ARADIM"
Ben de buna istinaden sayın vekillerimizi aradım, Celalettin beyi, Ahmet beyleri aradım, sayın il başkanımı aradım, sayın ilçe başkanımı aradım ve gereken cevabı net olarak alamadım. Yok para kesildi, yok şöyle oldu, yok böyle oldu dediler ve muhasebe müdürümüzü aradım, muhasebe müdürümüz de bana dedi ki; 'Ben sana hesap vermek zorunda değilim. İstediğimiz zaman yatırırız istediğimiz zaman yatırmayız' diyorlar. Verilen cevap ağırıma gittiği için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Bu memleket bu kadar sahipsiz mi? O yüzden yorum sizin değerli arkadaşlarım.

Kendi adıma ben bu savaşı vermiyorum, bütün işçi kardeşlerim adına veriyorum. Kendimi bu işe de feda ediyorum, her türlü sonuca hazırım. Yeter ki bu saatten sonra bütün işçi kardeşlerimin maaşları yatsın. Sabahın 5'inde kalkıp akşama kadar çöp toplayanlar, orada burada hizmet yapanların maaşının gününde yatırılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kanal Maraş haber merkezi bu ihbar üzerine Pazarcık Belediyesinden Mali İşler sorumlusu Alper Bey'i arayarak işçilerin maaşının tam yatmadığı ile ilgili ihbarlar gelmektedir. Bu ihbarlar doğrumudur? Sorusu üzerine; ''Doğrudur'' cevabını verdi.