Kahramanmaraş'ta Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisesi'nde yeterli bankların olmaması sebebiyle öğrenciler yemeklerini taşlara oturarak yiyorlardı.

Yeterli bank olmadığı için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden yardım isteyen Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisesi hocalarından Reşat Nuri Haşap, sosyal medya hesabından "Sayın başkanım öğrencilerimiz öğlen aralarında yemeklerini taşlara oturarak yiyorlar, mevcut banklarımız yetmiyor." çağrısında bulunurken Büyükşehir ve Hayrettin Güngör'ü etiketlemişti.

Haşap, Büyükşehir Belediyesinden istenen yardım gelmeyince, bu sefer aynı sosyal medya hesabından Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni etiketleyerek "Bizimkiler dikkate almadı bari siz bir el atsanız sayın başkanlarım." diyerek yardım isteğinde bulunmuştu.

Bu istek paylaşımına kayıtsız kalmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili olan Öztunç, "Tembel Büyükşehir Belediyesi uyuyor. Gerekli bankları ben yollarım hocam." diyerek sosyal medyadan cevap vermişti.

Bu tweetler sonrası Hayrettin Güngör, bank ihtiyacı olan okula ekip yollayarak varsa bank eksiğini tamamlamak üzere Haşap hocaya cevap yazmak dururken, Öztunç'a laf yetiştirdi. "Cin olmadan algı çarpmaya çalışan Ali Öztunç'a ne diyelim bilemedik." diyen Güngör, 1 yıl önce yollamış olduğu bankları söyleyerek "Onlar konuşur, AK Parti yapar." diye paylaşım yaptı.

Güngör'ün yapmış olduğu açıklama sonrası bazı medya organlarından Hayrettin Güngör'ün açıklamaları haber yapılıp sanki Ali Öztunç yalan söylüyormuş veya organize bir paylaşım yapılmış gibi haber yapılınca,  adı geçen okula giden Kanal Maraş ekibi Büyükşehir'in geçen yıl yollamış olduğu birkaç bankı ve Onikişubat Belediyesi'nin önceden yollamış olduğu iki adet kamelya türü bankı görüntüledi.

Haşap hocanın ve öğrencilerin şikayetçi olduğu nokta hiç bank olmaması değil, yeterli bank olmamasıydı. Öğrencilerin okuldaki sınıflarda yemek yemesinin yasak olması sebebiyle öğrenciler ya kantinde ya da dışarıda yemek yemek zorunda kalacak olmalarından dolayı Haşap Hoca öğrencilerini düşünerek böyle bir paylaşım yaparak destek istemişti.

Bank kavgasını Kanal Maraş ekibi bir kaç öğrenciye mikrofon uzatarak görüşlerini sordu. Öğrencilere hocalarının sosyal medyadaki paylaşımından sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından herhangi bir bank getirildi mi? sorusuna, ''Hayır cevabı vermeleri bir yana hocaalrına bile dönüş yapılmadığını'' söylediler. Öğrenciler ''öğle yemeklerini mecburi olarak dışarda yemek zorunda kalacaklarını soğuk kış aylarında ise kantinde hınca hınç birbirlerine girmiş vaziyette sosyal mesafe kuralından bahsedilmeyeceği bir ortamda yemeklerini yiyeceklerini'' söylediler.

Yetkililere ne söylemek istersiniz dediğimizde ; ''Bir şey söylememize gerek yok, gerekli kamelya türü bankların getirilmesi ve öğrencilerin rahat ve sağlıklı bir şekilde öğle arası yemeklerini yemelerinin sağlanması gerekir'' dediler.