Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Milletvekili Ali Öztunç oldu.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Milletvekili Ali Öztunç parti binasında açıklamalarda bulundu.

CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Milletvekili Ali Öztunç açıklamaları şu şekilde:

"CHP, Parti Meclisi toplantısında MYK ve Parti Meclisi kararıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldum. Kahramanmaraş Büyükşehir Başkanlığı benim hayatımda nefes verdiğim ana kadar taşıyacağım en onurlu görevlerden birisi olacaktır. Ben 31 Mart akşamı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olacağıma inanıyorum, biliyorum ve güveniyorum"

"Tüm hemşehrilerimin oyuna talibimim, mesele hizmet, Tüm partililerin oyunu istiyorum. Benim tek bir derdim oldu, Kahramanmaraş'a, Kahramanmaraşlıya, meleketime, hizmet edebilmek"

Hemşehrilerimden 5 yıl süre istiyorum. Bu kardeşinize güvenin, bu kardeşinize 5 yıl verin, Kahramanmaraş'ı Akdeniz'in incisi yapayım. 5 yıl süre verin bu memleketi, Kahramanmaraş'ı bir vizyon ile yöneteyim, Kahramanmaraş'ı bambaşka bir kent yapayım

Kahramanmaraş'ın özkaynaklarımız yeterli olduğunu belirten Öztunç, "Kahramanmaraş'ın özkaynağı yeterli. Dışarıdan para gelmesede olur. Maraşın kendi kaynağı belediyenin kendi geliri Maraş'ın büyümesi için Maraş'ın çok daha güzel bir kent olması için yeterli. Ben bunu yapacağıma inanıyorum. Ciddi bir ekibim var ciddi bir hazırlığım var. Ve 5 yıl içerisinde göreceksiniz, Kahramanmaraş'ı bambaşka Kahramanmaraş yapacağım"

Kahramanmaraş'a yapacağı projelerden bahseden Öztunç, 

"Kahramanmaraşspor stadını belediye başkanı olduğum gün başlatacağım ve Kahramanmaraşspor'a stadı belediye olarak biz yapacağız, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yapacaktır"

AKSU ÇAYI TEMİZLENECEK
"Aksu Çayı, ne olursa olsun temizlenecek. Neye mâl olursa olsun, hiç gözümü sakınmam. Hiç umrumda da olmaz. Birileri karşı çıkacakmış, birileri rahatsız olacakmış. Aksu Çayı temizlenecek"

Kahramanmaraş'ın yollarının sıkıntılı olduğu dile getiren Öztunç, "Bu yolların tekrardan düzeltilmesi gerektiğini ve bu yolların yapımı için gereken neyse gerçekleştireceğiz" 

"Maraş'ımız turizim kenti olabilir. Başkonuş Yaylası müthiş bir yer, Karadeniz gibi. İnsanlar niye buraya turist olarak gelip tatil yapmıyorlar. En önemlisi gastronomi turizmi olabilir Kahramanmaraş'ta. Gastronomi turizmin başkenti olabilir Kahramanmaraş"

"Benim belediye başkanlığımda size söz veriyorum hiç bir vatandaşım sudan zehirlenmiyeck. Biliyorsunuz 90 bin insan sudan zehirlendi. Hiç bir vatandaşım su içtiği için zehirlenmeyecek, hastaneye gitmeyecek"

"Teleferik söz verildi yapılmadı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı nasıl yaptıysa o porsuğu nasıl düzelttiyse, Aksu'yu da biz düzelticeğiz, o teleferiğide yaptıracağım"

HAYRETTİN BEY’E BAŞARILAR DİLİYORUM

"Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin sayın adayı Hayrettin Güngör bey ve şahsım yarışacaz gibi görünüyor. Ben Hayrettin beye öncelikle başarılar diliyorum, kendisi de bizim memleketimizin evladıdır. Hayrettin bey de iyi yetişmiş, donanımlı, bürokraside uzun süre görev almış, Ankara'da çeşitli görevlerde bulunmuş memleketimizin evladı memlekete hizmet etmek için bir yola çıkmış, şüphesiz ki iyi niyetle yola çıkmıştır. Ben sayın Güngör'e başarılar diliyorum kendisine sevgilerimi, saygılarımı sizlerin aracılığı ile yolluyorum. Bilsin ki bu seçim kampanyasında tıpkı geçen seçim kampanyalarında olduğu gibi ben, bana ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne layık bir şekilde kampanya yapacağız. Biz hiçbir zaman hiç kimseyi kötülemedik, kimseyle bir kör dövüş içerisine girmedik, kimseye hakaret etmedik ve öyle yapacağız öyle yürüyeceğiz. Ben centilmence bir yarış olacağına inanıyorum, en azından biz öyle olacağız. Şahsım adına sayın vekilim, sayın il başkanımız, sayın il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkan adaylarımız hep birlikte; centilmence, kibar, mütevazi ve asla yalanla kurulmayan ve asla kimseye hakaret etmeyen bir kampanyayla halkımızın karşısına çıkacağız. Bir kez daha Hayrettin beye de başarılar diliyorum, Allah onun da yolunu açık etsin" dedi.