KANAL MARAŞ / MUSTAFA KILINÇ - ÖZEL HABER

Alınan bilgilere göre 16 Eylül’de Harkov Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir Türk vatandaşını evinde ölü buldu. Bunun üzerine yapılan araştırmada ölen kişinin kimliği tespit edilememişti.

Kanal Maraş Muhabirinin Ukranyalı yetkililerden aldığı bilgiye göre, Azerbaycan’da ticaret ile uğraşan Hayrettin Gök, iki arkadaşı ile birlikte Ukranya’ya gelip ticaretini büyütmek istedi. iddialara göre bir ev kiralayan Gök ve beraberindeki 2 kişi 16 Eylül gecesi uyudular. 17 Eylül sabahı ise Gök’e yine iddialara göre aşırı dozda uyku ilacı vererek kalp krizi geçirmesi sağlandı. Cebinde ki bir miktar para ve cep telefonu ise olay yerinde bulunamadı.

14 YIL ÖNCE AYRILMIŞ
Öte yandan 14 yıl önce Türkiye’de ki eşinden ayrılan Gök, Azerbaycan’a yerleştiği esnada Aytekin Yusif Mustafayeva isimli kadın ile evlendi. Bu evlilikten ise bir çocuğu dünyaya geldi. Gök’ün Türkiye’de ki evliliğinden ise bir çocuğu dünyaya geldi.

UKRANYA EMNİYETİ’NİN AÇIKLAMASI
Öte yandan 17 Eylül günü Gök’ün cansız bedenini bulunması sonucu emniyetten bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada: “Harkov Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 45 yaşındaki bir Türk vatandaşının Otokara Yaroşa Caddesi’nde kiraladığı dairede ölü bulunduğu bildirildi. Açıklamada, “Ölen erkeğin şiddete uğramadığı belirlendi. Ölen kişinin üzerinde olduğu belirlenen para ile cep telefonuna olay yerinde yapılan incelemede ulaşılamadı” denildi. Olayla ilgili darp şüphesiyle soruşturma başlatıldı. Türk vatandaşının kimliği ve bilgileri henüz açıklanmadı” denmişti.

AZERİ EŞİ CENAZEYİ TESLİM ALDI
Ukranya polisi, Azeri eş ile irtibata geçerek Gök’ün cenazesini teslim etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetlerine bağlı bir araç Gök’ün cenazesini alarak Türkiye’ye getirdi.

İKİNCİ OTOPSİ İSTENİYOR
Ukranya’da yapılan otopsi sonrası teslim edilen cenaze için Azeri eş ikinci otopsi istedi. Türkiye’de bulanan Gök’ün cansız bedeni için tekrar otopsi yapılacağı bildiriliyor.

FACEBOOK PAYLAŞIMI YÜREK YAKTI
Öte yandan Gök’ün Azeri eşi Aytekin Yusif Mustafayeva sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan şu bilgileri paylaştı: “Hayretdin Gök Ömər oglu 1972 ci il 15 Avqust, dogumlj Türkiyə Cümhuriyyəti vətəndaşı. Hamıdan çox xahiş edirəm həyat yoldaşımı Karkovda öldürüblər bunu paylaşın öz profillərinizdğ səsimi bütün Türkiyə, Azərbaycan mətbuatı, basınına çatdırın mənim 6 yaşlı balamı öksüz qoydular. Kocamın qanı yerdə qalmasn Türkiyə iş adamlseı, Azərbaycan iş adamları, dövlətimizin başındakılar bu konuya duyarsız qalmasın günahı olanları tutulsun ərimin meyidini versinlər yaşadığı Azərbaycan torpagına aparmagda mənə kömək olsunlar. Mənim səsimə səs verin ümüdüm sizsiniz köməyinizi əsirgəməyin. Onu soyub zəhərləyiblər qanı yerdə qalmasın Türkiyə Cümhuriyyətinə, Azərbaycan dövlətinə inanıram mənə kömək etsinlər yetiməm anam atamda yoxdur qabaga düşənim yoxdur təkəm Bakıdan gəlmişəm Ukraynaya Karkova onun cansız bədənininə sahib çıxmağa. Bacınızı darda qoymayın bir olun mənimlə mənim halımı düşününn dəstək olun hamınız indi Aytəkin olun səsimi duydurun Baş bakanlıga,Azərbaycan baş nazirliyi, daxili işlər naziri bütün kimin əli çatır əl atsınlar bakanlıqlarımıza bütün Türkiyə duysun kömək olsunlar günahı olan çəksin cəzasın şəkili paylaşın səsimi eşitsin bütün yetkililər, səlahiyyətli şəxslər mənə kömək olsun. Türkiyədə yaşayan dostlarım səsimi bütün Türkiyəyə yayın məni tək tənha köməksiz qoymayın”

AZERİ AİLE VİDEO YAPTI
Öte yandan Gök’un eşinin kardeşleri ve oğulları bir video yaparak eniştelerini tüm herkes ile paylaştı. Yapılan paylaşımda Gök’ün ne kadar iyi bir baba olduğu ve kimseye bir zararının olmadığı belirtiliyor.