Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu ve Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen Geleneksel Okçuluk Salon Türkiye Kulüpler Kupası müsabakalarında kupalar sahiplerini buldu. Osman Sayın Spor Salonu´ndaki müsabakalara, 24 ilden 58 kulüp ve yaklaşık 350 kadın ve erkek sporcu katıldı. Yarışmalar büyük bir coşku ve heyecanla izlendi. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz: Kahramanmaraş’ta federasyonumuzun ilk yarışması. Salon Türkiye Kulüpler Kupasını gerçekleştiriyoruz. Kahramanmaraş’ta olması hem şehir için hem bizler için de ayrı bir mutluluk ayrı bir gurur kaynağı oldu.” Dedi.

AT VE OKÇULUK TÜRKÜN KANADIDIR DEYİP YARIŞTILAR

24 ilden katılan yaklaşık 350 sporcu 3 gün boyunca salonda kıyasıya yarıştılar. 58 kulübün yarıştığı şampiyonada Salon Türkiye Kulüpler kupası büyükler dalında 2 kategoride düzenlendi. Erkeklerde birinciliği İstanbul’dan Okçuluk Vakfı Spor kulübü, ikinciliği Bursa’dan Hasanağa Geleneksel Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü, üçüncülüğü ise yine İstanbul’dan Sungur Okçuluk Gençlik ve Spor Derneği aldı. Kadınlarda ise birinciliği Eskişehir’den Porsuk Gençlik ve Spor Kulübü, ikinciliği İstanbul’dan Okçular Vakfı Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Kocaeli’nden Öncü Gençlik ve Spor Kulübü kazandı. Şampiyonada Erkek ve kadın spor kulüplerinin sporcularına kupa ve madalya takdim edildi.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz: Kahramanmaraş’ta federasyonumuzun ilk yarışması. Salon Türkiye Kulüpler Kupasını gerçekleştiriyoruz. 24 ilden 58 kulüp ve 350’yi aşkın sporcuyla salon kulüpler kupamızı gerçekleştiriyoruz. Takvimimizin ilk yarışması olması açısından Kahramanmaraş’ta olması hem şehir için hem bizler için de ayrı bir mutluluk ayrı bir gurur kaynağı oldu.”