Maraş Milli Mücadelesi’nde önemli bir yer tutan Sütçü İmam Olayı Kahramanmaraş Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafında, İklime Hatun Lisesi konferans salonunda temsili olarak canlandırıldı.

Gösteri sonrası açıklamada bulunan Kahramanmaraş Anadolu İmam hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Kişifli, "Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi 1951 yılından 2020 yılına kadar 69 yıllık süre zarfında ilimizin kurtuluşu ile ilgili olan tüm etkinliklerde aktif görev almıştır. Ne yazık ki son 3 yıldan itibaren büyükşehir belediyemizin bu işe katkı sağlaması ile yerel halkın ve okullarımızın bu olaya işlekleri azalmıştır. Bizler bir nebze olsun öğrencilerimize bu anıyı yaşatmak için bir tiyatro ekibi oluşturduk. Bu tyatro ekibimizle birlikte, okulumuz olarak çeşitli okulları gezerek oradaki öğrencilerimize en azından Maraş'ın kurtuluşu ile ilgili anıları tazelemek, hafızada bir yer edebilmek geleceğe taşımak adına bu gayret ve çabayı gösteriyoruz." dedi.

Kahramanmaraş İklime Hatun Kız İmam Hatip Okul Müdürü Zeliha Özel ise, "Bugün okulumuzda İklime Hatun Kız İmam Hatip olarak, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro gösteri gerçekten çok güzeldi. Öğrencilerimize bu milli ve manevi duyguların aşılanması adına hazırlanmış programda emeği geçen başta okul müdürümüz Mehmet bey olmak üzere tüm öğrencilerimize öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.