Kanal Maraş haber ekibinin edindiği bilgilere göre; Fatih Özcan, 7 Kasım’da paylaştığı: “Hava kirliliğiyle ilgili paylaşımlar yaptığım için, bizim oylarımızla meclise giren Mahir Ünal tarafından kurumlara yapılan baskıyla resen tayin (sürgün) edildiğimi unutacak yahut unutturacak değiliz” paylaşımı ile sürüldüğünü duyurdu. Elbistan Vergi dairesinde 21 yıllık memur olarak çalışan Özcan sosyal medyasında kendi iddialarına göre, sürülmesinin sebebinin termik santralinin Elbistan'ı kirletmesi ve bunu sosyal medyada paylaşımı olduğunu ve AK Parti Elbistan ilçe teşkilatının bu olayı kaşıması olarak belirtti.

İLÇE TEŞKİLATI TEHDİT ETMİŞ
Özcanın, yakın çevresinin iddilarına göre, AK Parti eski Elbistan İlçe teşkilatı tarafından mesai arkadaşının arandığını ve kendisinin arkadaşı üzerinden tehdit edildiğini ve mesai arkadaşına ilçe teşkilatından bazı kişilerin: “ Akıllı olsun, kendisini sürdürürüz” dediği öne sürüldü. 

ANDIRIN MAL MÜDÜRLÜĞÜNE SÜRÜLDÜ
Yine iddialara göre, paylaşım ve tehdit telefonu gelmesinin ardından Fatih Özcan, Andırın Mal Müdürlüğüne sürüldü. Sürgüne direnen Özcan ise, anında idare mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldıramadı. Yargı sürecinin devam ettiği öğrenilirken, Özcan'ın kendisine farklı farklı yaptırımların artması nedeniyle maaşsız izine ayrılarak mahkemenin kararını beklemeye başladığı öğrenildi.

SENDİKA YÖNETİCİSİ OLMASINA RAĞMEN SÜRÜLDÜ
Büro Hak-Sen Elbistan Temsilcisi olan Fatih Özcan için, Büro Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi’nin harekete geçerek Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığının arandığı öğrenildi. Vergi Dairesi Başkanlığının ise: “Yaklaşık 3 yıldır bu baskılara ancak dayanabildik” dediği öne sürüldü. 

BENİ MAHİR ÜNAL SÜRDÜ
Fatih Özcan’ın sosyal medyadaki iddialarına göre, sürülme olayının perde arkasında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal olduğunu söyledi. Özcan, arkadaşı vasıtasıyla AK Parti Elbistan ilçe teşkilatı tarafından arandığında Mahir Ünal’ında isminin verildiğini ve eski parti yetkilerinin bazı ortamlarda: “Oh be gitti. Mahir Ünal aramasaydı filtresiz termik santrali ile ugraşıp durucaktı kamuoyunu tahrik edecekti” diye konuşmalar yaptığını öne sürdü.

HAKKIMI SAVUNACAĞIM
Özcan'ın yakın çevresinden alınan bilgilere göre şu anda süresiz izne ayrıldığını mahkeme sonucunun gelmesi ile birlikte hukuki mücadeleye başlayacağını söylediler. Yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Özcan ise sosyal medyasından şu açıklamayı yaptı: “ Ülkemin adaletine güveniyorum. Bizim oylarımızla meclise giren Mahir Ünal ve geçmiş ak parti elbistan ilçe başkanlığı avaneleri mi güçlü? Yoksa Türk adaleti mi? Hep beraber göreceğiz” 

(KAYNAK: KANAL MARAŞ)