Güngör, avukatı vasıtası ile yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “14 Ekim 2020 Çarşamba günü, saat 10:41’de www.kanalmaras.com internet sitesi üzerinde müvekkilim Ümmügülsüm GÜNGÖR hakkında ‘Siz bakınca liste, biz bakınca torpil görüyoruz!’ başlığı altında haber yapılmıştır.

Habere göre; ‘Yayınlanan listede Bilgisayar Mühendisliği kısmında yer alan Ümmügülsüm Güngör isminin, Hayrettin Güngör’ün yeğeni olduğu, yine teyit edilemeyen bazı iddialara göre ise listede bulunan bazı kişilerin torpilli olduğu referansları sayesinde listede olduğu öne sürüldü.’ ifadeleri yer bulmuştur.

Yapılan haber asılsızdır. Şöyle ki;

1)AKBEL A.Ş. personel alımı için gerekli şartlar şu şekilde belirtilmiştir:

A – BAŞVURU ŞARTLARI
A1) 2018/11608 sayılı BKK ile yürürlüğe konulan İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Bunların Üyesi Olduğu Mahalli İdare Birliklerinin Personel Çalıştırmasına Dayalı Hizmetlerin Gördürülmesine İlişkin Usul ve Esasların 4’üncü maddesindeki şartları taşımak.

A2) Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS P3) en az 70 veya 100 üzerinden en az 70 diploma notuna sahip olmak.

A3) Son müracaat tarihi itibariyle 35 yaşını geçmemiş olmak.

A4) Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olmak.

A5) İyi düzeyde Microsoft Office (Word, Excel ve PowerPoint) uygulama bilgi ve becerisine sahip olmak,

A6) Mühendislik kadroları için mesleki deneyim ve kendi alanına ilişkin temel yazılım ve programlama dil ve yetkinliğine sahip olmak.

A7) Tüm kadro ilanları için idarenin merkez ve ilçelerde bulunan tüm hizmet birimlerinde görev yapabilme ve esnek çalışma koşullarını kabul etmek.

A8) İş deneyimi, lisansüstü eğitim ve yabancı dil gibi nitelikler tercih sebebi olacaktır Müvekkil Ümmügülsüm GÜNGÖR, AKBEL A.Ş. tarafından personel alımı için aranan şartların tamamını taşımaktadır. Müvekkil bu şartları taşıdığını Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında belgeleri sunmaya hazırdır.

2)Haberde iddia edildiği gibi Müvekkil Ümmügülsüm GÜNGÖR ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR arasında akraba ilişkisi bulunmamaktadır.

Kahramanmaraş ilinde bulunan vatandaşların birbiri ile aynı soy ismi taşımasına rağmen akraba ilişkilerinin bulunmadığı örnekleri sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Ayrıca Müvekkil Ümmügülsüm GÜNGÖR, Göksun’da ikamet etmesine rağmen Afşin nüfusuna kayıtlı bulunmaktadır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR’ün hangi nüfusa kayıtlı olduğu veya soy ağacının bilgileri tarafımızca bilinmemektedir. Sadece soy isim benzerliği olmasından ötürü iddiaların doğruluğu araştırılmadan haber yapılması kabul edilemez bir durumdur.

Müvekkilin uğradığı mağduriyetin giderilmesi amacıyla yapılan haberin yanlışlığının internet sitesi üzerinden paylaşılacak yeni bir haberle giderilmesini talep ederiz. Aksi halde yasal haklarımız doğrultusunda haberin kaldırılmasına yönelik işlemler yapılacaktır.  Ümmügülsüm Güngör’ün Avukatı AV.Samet Satıcı”

Not: Basın etik kuralları gereği gelen bu açıklamayı olduğu gibi sitemizde yayınlanması kararlaştırılmıştır.