Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde dün telekonferans yöntemiyle 7. kez Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı gerçekleşti. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti. Cumhurbaşkanı alınan kararları tek tek açıkladı ve 16-17-18-19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti. Bu gelişmenin hemen ardından 'Sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?' sorusu yoğun bir şekilde yöneltilmeye başlandı.

DENİZLİ VALİSİ TWEET ATTI

Denizli Valisi Hasan Karahan, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını açıkladı. Vali Karahan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saat 00.00 itibarıyla kentteki seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını belirtti.

Karahan, "Ayrıca hafta sonu dört günlük sokağa çıkma yasağı ilimizde uygulanmayacaktır." ifadesini kullandı

ŞANLIURFA VALİLİĞİ: İLİMİZ MUAF TUTULMUŞTUR

Şanlıurfa Valiliği de 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını bildirdi. Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni tedbirler kapsamında Şanlıurfa'ya giriş-çıkış kısıtlamasının 11 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00'ten itibaren kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede ilimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf tutulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AYDIN VALİSİ KÖŞGER: SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANMAYACAK

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, hafta sonu 4 gün boyunca Aydın'da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacağını duyurdu.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada, "Değerli Aydınlılar 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı Aydın'da uygulanmayacaktır. Ancak salgın henüz geçmemiştir. Başta maske takma mecburiyeti ve sosyal mesafe kuralı olmak üzere kurallara riayet etmeniz sağlığımız açısından zaruridir" ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI YOK MU?
Sosyal medyada tartışma sürerken, Ak Parti Milletvekili Ahmet Cihat Sezal Kahramanmaraş'ta uygulanmayacağı yönünde tweet attı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağın kalktığına ilişkin tweet atması, daha sonra ise o tweeti silmesi kafaları karıştırdı.

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir bilgi yer almazken, alınan kararlar ise şu şekilde:

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 11 Mayıs 2020 günü saat 21:00’da Vali Vahdettin ÖZKAN Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.
Koronavirüs (Covid­19) salgınının ülkemizde kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacı ile alınan tedbirlere ek olarak ilave tedbir alınmıştır. 

Bu kapsamda; 
1. 04.05.2020 tarih ve 33 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararında vatandaşlarımızın ilimize giriş/çıkışları ile ilgili getirilen tüm kısıtlamaların kaldırılmasına,
2. 06.04.2020 tarih ve 22 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararının 4. maddesinin iptal edilmesine,
3. 15.03.2020 tarih ve 15 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararının 1. maddesinin “diğer illerden gelen kişilerden 14 (on dört) gün boyunca evde kendini izole edeceğine dair taahhütname alınır olarak değiştirilmesine”,
4. Alınan kararların Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlıklar, İlçe Belediyeleri ve İl Sağlık Müdürlüğünün internet sayfalarında ilan edilmesine ve sosyal medya hesaplarından paylaşılmasına,
5. Alınan kararların İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yerel basında duyurulmasına, 
6. İlan tutanaklarının dosyasında muhafaza edilmesine,
7. Alınan kararların ilçelerde kaymakamlar koordinesinde kolluk güçlerince, sağlık ve zabıta teşkilatınca yürütülmesine,
8. Alınan idari tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereği idari işlemin kaymakamlar tarafından tesis edilmesine,
Oybirliği ile karar verilmiştir.

SON DAKİKA BİLGİSİ:

Kanal Maraş Muhabirinin Kahramanmaraş Valiliğinden aldığı bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağı uygulanmayağı öğrenildi.