KMTSO’nun Ocak ayında projelendirdiği pandemi dolayısıyla ertelenen Süleymanlı (Zeytun) Kültür Köyü Projesi önceki günlerde hayata geçmişti. Projenin Ocak ayındaki toplantısında konuşan KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksuz’ün 90 yaşındaki bir Ermeni’nin doğum gününü kutladık demesi büyük tepki toplamıştı. Şimdi ise ortaya yeni bir iddia atılarak Ermeni vatandaşın kim olduğu ve Kahramanmaraş’ın A takımı tarafından neden doğum gününün kutlandığı soruldu.

Kanal Maraş tarafından gün yüzüne çıkarılan ve Azerbaycan- Ermenistan savaşının tırmandığı bir günde KMTSO tarafından açıklanan projenin zamanı manidar yorumları yapılmış, Ermeni vatandaşın Maraş lehçesi konuşmasını KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz ballandıra ballandıra anlatmıştı.

O ERMENİ KİM? 
Haberi okuyan bir çok vatandaş bu Ermeni vatandaşın kim olduğunu merak ederken, Kadir Kurtul, Mehmet Balduk, Hanefi Öküz ve Alişan Arıkan’ın bu Ermeni vatandaşın doğum gününe niçin gittiği ise ikinci merak konusu oldu.

BENİ ÇOK ETKİLEDİ
Anıyı anlatan KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz konuşmasında şunlara yer vermişti: “Mehmet Balduk’un Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduğu dönemde, Kadir kurtul ve Alişan Arıkan’da vardı. Bir Ermeni Kahramanmaraş’a geldi. 90’ıncı yaş gününü kutluyormuş ve Kahramanmaraşlıymış. Dediler ki, Akşam bunun doğum günüymüş yemek verelim. Biz dört kişiyiz. Burada yanında bir kızı var torunu. Bir oğlu ve kendisi var. Maraş lisanı Türkçeyi, eski bizim lehçe ile konuşuyor. Şimdi artık Türkiye’de televizyon ve şeylerden, Türkçe ’de lehçe farkı kalmadı. Eskiden bir Kahramanmaraşlının konuşması, Adanalının konuşması ve bir Gazianteplinin konuşması çok farklıydı. Birisi konuştuğu zaman hemen anlardık, bu falan yerden diye. Bu adamcağız aynı Maraş’ın eski şivesini konuşuyordu. Birde mandolin (Mandolin, uta benzeyen telli çalgıdır) çalıyor. Mesela bizim Çanakkale şiirini çaldı. Çanakkale demiyor Çanakkala diyor. Çok duygulandım ben

HERKESİN SORDUĞU TEK SORU BU ERMENİ KİM?
Kahramanmaraş’a ne zaman geldiği ve ne zaman gittiği bilinmeyen Ermeni vatandaşın doğum gününe Kahramanmaraş’ta A Takımı olarak bilinen 4 iş adamının niye katıldığı ve doğum gününde Ermeni Vatandaş’ın mandolin (Mandolin, uta benzeyen telli çalgıdır) çalması ise akıllara takılan bir diğer konu oldu.

KMTSO’NUN BAŞLATTIĞI SÜLEYMANLI (ZEYTUN) KÜLTÜR KÖYÜ PROJESİ’Nİ BU ERMENİ VATANDAŞ MI İSTEDİ?
Kahramanmaraş’ın milyar dolarlık iş insanlarının katıldığı doğum günü sonrası akıllara başka bir soru daha takıldı. Buraya gelen yaşı dışında neredeyse hiçbir şeyi bilinmeyen Ermeni vatandaşın bu projeyi iş adamlarına mı fısıldadı? İddiası ortaya atıldı. KMTSO’nun ve iş adamlarının tarih fışkıran Kahramanmaraş’ta başka yer veya köy kalmamış gibi buraya el atması da ayrı bir merak konusu oldu. Germenica’nın yıllarca gün yüzüne çıkması beklenirken, Kahramanmaraşlı iş adamlarının özellikle tarihte ermeni soykırımı olarak müslüman ve Türklerin katledildiği Süleymanlı (Zeytun) mahallesine kültür köyü projesi yapılacak olması kamuoyunda tepki ile karşılandı.

Öte yandan, Kadir Kurtul, Alişan Arıkan, Hanefi Öksüz ve Mehmet Balduk’un 90 yaşındaki Ermeni vatandaşın kim olduğunu, açıklayıp açıklamayacakları ise ayrı bir merak konusu oldu.