Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi Karacadağ Bulgurkaya Mahallesi'nde yol olmadığı için içme suyu ve tüm taşıma işlerini kendileri yapıyor. İçme suyunu sırtlarında taşıyan mahalleliler, zorlu koşullarında hastalarını da aynı yöntemle taşımak zorunda kalıyor. Su ve yol sorunu yaşayan vatandaşların başvurmadıkları yer kalmadı.

Vatandaşlar zorluklarını ise pandemi döneminde yaşadı. Bölgede bulunan vatandaşlarının çoğunun 65 yaş üstü üstü olduğu belirtiliyor.

ANA YOLA ULAŞMAK ZOR
Yaşadıkları sıkıntıyla ilgili konuşan vatandaşlar en büyük sorunlarından birinin yolların asfaltlanmamış olması olduğunu dile getirerek yerleşim yerleri ile ilgili ilçeye ulaşımlarını sağlayan ana yol arasında yaklaşık 2 kilometrelik mesafe var. Asfaltlanmamış toprak yapısı nedeniyle ana yola da ulaşmak bir hayli zor.  

"HAYVANLARLA AYNI SUYU İÇİYORUZ"
'Hayvanlarla aynı kuyudan su içmekteyiz' diyen mahalle sakini 40 yaşında olduğunu ve 40 yıldır burada su olmadığını dile getirdi. Diğer mahalleli ise 'Buraya yağan yağmurların suyunu içiyoruz' dedi.

YILLARDIR ŞİKAYET YAZDILAR
Bu sorunu yaşayanlar yıllardır gerek Cimer, İl ve İlçe belediyelere, kaymamlığa kadar şikayet gönderdiler ama olumlu dönüş yapan olmadı.