Muhammed Mursi'nin vefatı nedeniyle Kahramanmaraş'ta STK’lar gıyabi cenaze namazı kıldı, AK Parti ise basın açıklaması yaptı.

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda vefat etmesinin ardından tüm yurtta gıyabi cenaze namazı kılındı, STK’lar ve AK Parti basın açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş’ta öğle namazından sonra kentin en eski tarihi Ulu Camiinde toplanan kalabalık ve yüzlerce STK, Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldı. AK Parti teşkilatı ise Kent Meydanında basın açıklaması yaptı. 

Basın açıklamasını AK Parti il Başkanlığı adına Avukat Ahmet Alıcı yaptı.

Yapılan açıklamada: "Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakka yürümüştür. İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mursi, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 temmuzunda kanlı bir darbeyle iktidarı ele alan Abdülfettah El Sisi, kan ve göz yaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Biz Mursi’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehitliğinin şahidiyiz. İnsanlık zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır" denildi.