Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği, 1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali renkli görüntüler ile son buldu. Murat Boz, Kahramanmaraşlılara unutulmaz bir konser yaşatırken alana 45 bin kişinin geldiği görüldü.

Kahramanmaraş’ı 3 gündür eğlenceye doyuran festival, dün Murat Boz konseri ile son buldu. Toplamda ortalama 100 tona yakın dondurmanın dağıtıldığı festivalde yemek gösterileri, dans gösterileri çeşitli etkinlikler ve konserler ile Kahramanmaraş eğlenceye doydu.

Murat Boz öncesi ise Kahramanmaraş’a ait sim sırmanın günümüze uyarlanmış hali ile defile düzenlendi. Konser sonrasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sahnede Murat Boz ile birlikte dondurma kesti. Maraş Yemenisi olan Gülşeftali yemeni ile Maraş işi aba hediye eden Başkan Erkoç, Murat Boz’a verdiği muhteşem konserden dolayı teşekkür etti. Murat Boz ise Kahramanmaraş’ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek abayı giydi ve eline aldığı satırla dondurma kesti. Dondurma Festivali’nin gerçekten en tatlı festival olduğunu ifade eden Murat Boz, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ve dondurma firmalarına teşekkür etti.

FESTİVAL’DE NELER YAŞANDI
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 1.'si düzenlenen Uluslararası Dondurma Kültür ve Sanat Festivali, rekorla başladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Bando gösterisiyle birlikte yürüyüş yapan yüzlerce kişi, Trabzon Bulvarı Valilik meydanında toplandı. Burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, günün anlam ve önemine belirten konuşma yaptı. Kahramanmaraş dondurmasının ay yıldızlı bir ürün olduğuna dikkat çeken Erkoç, konuşmasından şunları kaydetti: "Bu ürün ay yıldızlı bir ürün, dünyanın belki yüzden fazla ülkesinde büyük beğeniyle tüketilmekte ve ülkemize katma değer kazandırmakta. Türkiye'nin ihracatında önemli payı var. Yoğun şekilde Kahramanmaraşlı dondurma üreticileri dünyanın dört bir yanında bu ürünü sofralara sunmakta. Tabi bu ülkemiz için ve Kahramanmaraş için çok önemli. Bu alanda geçmişten bu yana on binlerce insan istihdam edilmekte, insanların ekmek kaynağı olmakta. Tabi büyükşehir olarak bu kadar büyük ve güçlü bir ürünü tüm dünyaya tanıtmak, tüm sofralara tanıtmak adına bir farkındalık oluşturmak istedik." dedi.

Müftülük Meydanında düzenlenen konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Boz, Kahramanmaraş’a ilk defa geldiğini ve burada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Kahramanmaraş’ın dondurmasını biliyoruz zaten onun festivaline geldik. Büyük mutluluk, Kahramanmaraş ülkemizin en önemli illerimizden bir tanesi, burada olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Seyircilerimizde sabırsızlanıyor, birazdan onlarla buluşacağım. İnşallah güzel geçer konser” dedi.

"KAHRAMANMARAŞ DONDURMASINA HASTAYIM"
Tatlılarla arasının çok iyi olduğunu söyleyen Boz, “Tatlıları çok severim, en çok ta künefeyi severim, Maraş dondurmasına hastayım gerçekten çok güzel. Maraş dondurmasını yerim her yerde sahnede de yerim, hayır demem” dedi.

BAŞKAN ERKOÇ, DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇENGEL DONDURMASINA MERDİVENLE ÇIKTI
Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın selamlama konuşmasının ardından özel tır kasasında soğutulan 3 bin 722 kilogram ağırlığındaki dev çengel dondurma vinç yardımıyla alana getirildi. Dev çengel dondurmanın yanı sıra Türk Bayrağı şeklindeki dondurma da, ustalarının ellerinde standa yerleştirildi.
Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un merdivenle çıkarak ölçümünü yaptığı dev çengel dondurmaya 2 metre 80 santimetrelik boyu ile dünyanın En Büyük Çengel Dondurması rekorunu kırdı. Türk Bayrağı şeklindeki dondurma ise, 150 santimetreye 225 santimetre boyutları ile Dünyanın En Büyük Dondurmadan Bayrak rekorunu kırdı. Dünya Çocuk ve Kadın Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural tarafından tescillenen dondurmalar, ustalar tarafından satırlarla kesilerek vatandaşlara ikram edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Alpedo, Akdo, Karpedo, Marasta ve Marfedo Dondurma firmalarının katkılarıyla bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali coşkuyla sona erdi.

Trabzon Bulvarı üzerinde saat 15.00’te başlayan festival etkinliklerine halk yoğun bir ilgi gösterirken, halk oyunları gösterileri, Dondurma yeme yarışmaları, Basketbol, futbol Freestyle şov, Disneyland ve Edecan Maskot Karakterleri, bisiklet rampa şov, Jonglör Şov, Tahta Bacak, Ateş Baz Şov,Harley Davıdson Şov gibi birçok şovlar düzenlendi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ 
Kafkas Kültür Derneği Kabardinka Halk Oyunları’nın yanı sıra Adige Cumhuriyeti, KKTC, Kosova, Bosna Hersek ve Makedonya Halk Dansları Toplulukları kendi ülkelerinin halk danslarını sergilerken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Büyükler ile Küçükler Folklor Ekipleri de birer gösteri sundular.

KAŞIK ŞOV
Dondurma Kaşıkçı Şovu’nun ardından Dondurma Yeme Yarışmaları hem büyükler, hem gençler hem de çocuklar kategorilerinde düzenlendi. Dondurmanın ilk yapılışı hikayesine konu olan dağda kar basma olayı canlandırılarak dağlarda basılan karlar atlar üzerinde getirilerek dondurmanın atası olan karsambaç anlatıldı.

DURSUN ALİ ERZİNCANLI GELDİ 
Müftülük Meydanı’nda gerçekleştirilen konserler öncesi Kum Sanatı gösterisi beğeni ile izlendi. Daha sonra sahneye ilk olarak Dursun Ali Erzincanlı çıkarak birbirinden harika şiirlerle gönülleri mest etti. Dursun Ali Erzincanlı’nın 30 Kuş Şiirini okumasının ardından Müftülük Meydanı’nı dolduranlar “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diye slogan atarak duygularını dile getirdiler. Dursun Ali Erzincanlı’nın şiir dinletisinin ardından sahnede dondurma kesme şovu düzenlendi ve Dursun Ali Erzincanlı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile birlikte dondurma kesti. Başkan Erkoç Dursun Ali Erzincanlı’ya Maraş Gülşeftali Yemeni ile Maraş İşi Bakır Kayık Tabak hediye etti.

ARSLANBEK SULTANBEKOV SAHNE ALDI 
Daha sonra Dombra müziği ile tanınan Arslanbek Sultanbekov sahne aldı. Dombra Müziği ile başlayan konserde Arslanbek Sultanbekov birbirinden harika müziklerle halkı coşturdu.
Konserin sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Arslanbek Sultanbekov’un dün Rusya’da konseri olmasına karşılık davete icabet ettiğinden dolayı teşekkür ederek birlikte dondurma kestiler. Başkan Erkoç daha sonra Sultanbekov’a  Gülşeftali Maraş Yemenisi hediye ederek çiçek takdim etti ve festivalin anısına dondurma kaşıklayan adam şilti hediye etti. 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nin üçüncü gününde ise Güreş Festivali, Yöresel Yemek yarışması, Ekşili Çorba,Ravanda Şerbeti ve Çörek İkramı yapıldı. Festivalin ilk günü ise Ferhat Göçer, Kahramanmaraş’a unutulmaz bir konser yaşattı.