Kanal Maraş, halktan kopuk yapılan tüm hizmetlerin nelere mal olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi. Uzun zamandan bu yana dile getirilen ve bir türlü çözüme kavuşmayan İsa Divanlı Mahallesi Sarayaltı Caddesinde, düşünülmeden yapılan bir projeye vatandaş tepki gösterdi.

Kuyucak Mahallesinden aşağı Sarayaltı Mahallesine iniş yasaklanırken, Bahtiyar Yokuşundan dönüp tekrar Sarayaltı Caddesinde giden vatandaşlar 100 metre ileride tekrar bir yol ile karşılaşıyor.

Zaten dar olan yol, birde yeterince duyurulmayan yeni yapısı ile vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Sarayaltı sakinleri yeni yol için mühendislik harikası benzetmesi yaparken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığından ismi açıklanmayan bir yetkiliden alınan bilgiye göre, ''yolun geçici olduğunu sinyalizasyon (trafik lamba) hizmeti yapılacağını'' beyan etti.

Ortaya çıkan manzara ise yapılan bu geçici işlem için binlerce TL masraf yorumlarına neden oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e buraya gelsin çağrısı yapan esnaf, yeni yolun oldukça karmaşık olduğunu söyledi.