MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin andımız ve af konularında attığı Twitlere AK Parti Milletvekili Bekir Bozdağ’ın cevap vermesi neticesinde yerel ittifakın bittiği ve her yerde aday çıkaracağını açıklaması sonucunda MHP Kahramanmaraş kulislerini de hareketlendirdi. Bugünlerde kamuoyunun en çok konuştuğu isimlerin başında gelen Prof.Dr.Tahir Akgemci’nin MHP’den yeniden aday olup olmayacağı merakla bekleniyor.

PROF.DR. TAHİR AKGEMCİ

2014 yılında MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Prof.Dr. Tahir AKGEMCİ halen Konya Selçuk Üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümü yönetim ve organizasyon ana bilim dalında görev yapıyor.

Prof. Dr. Tahir Akgemci’nin işletmelerde geleceğin inşa edilmesi noktasında uygulanması gereken yöntemler ve hizmet sektörü ile üniversitelerde stratejik yönetim ve sosyal sorumluluk konularında kurum yöneticilerine bir kılavuz niteliği taşıyan “Stratejik Yönetim” kitabının yanı sıra Tedarik Zinciri Yönetimi, KOBİ’lerde Yönetim, Girişimcilik, Kariyer Yönetimi, Zaman Yönetimi, Davranış Bilimi, Çağdaş Yönetim ve Örgütsel Başarım ve Yönetim Bilişim Sistemleri alanlarında yayımlanmış çok sayıda kitabı, uluslararası ve ulusal makaleleri bulunmaktadır.

ERTUĞRUL DOĞAN ‘BU SEFER ÇOK İDDİALIYIZ’

MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan ile yerel seçimlere yönelik yaptığımız telefon görüşmesinde şunları söyledi: “MHP teşkilatı olarak Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinde olduğu gibi Büyükşehir Belediyesini de kazanmak için gecesini gündüze katacak ve çalışacak. AK Parti Kahramanmaraş’ı çantada keklik göremeyecek. Öyle adaylarla ve meclis üyeleri ile seçime çıkacağız ki herkes tamam işte bu sefer MHP’ye mührü basacağız diyecek. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin bekası için nasıl taşın altına elini değil gövdesini koyup cumhur ittifakı ile önünü açtıysa bizde Kahramanmaraş için MHP’li, AK Partili, CHP’li kardeşlerimizden MHP’nin adayını desteklemelerini isteyeceğiz. Çok iddialıyız ve tüm ilçelerde olduğu gibi Büyükşehir Belediyesini de kazanacağız. Bu sefer halkımız MHP diyecek. Buna yürekten inanıyorum”

ADAY OLACAK KAMU GÖREVLİLERİNİN İSTİFA EDECEĞİ SON GÜN 1 ARALIK

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ’nin parti teşkilatlarına gönderdiği genelgede şunlar vurgulandı:

“24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde elde edilmiş kazanımların 31 Mart 2019’da zarar görmemesi, zafiyete uğramaması için titizlikle ve sorumlulukla hareket edeceğiz.

Önümüzdeki Mahalli İdareler Seçimleri Türkiye için demokratik karar anı, dönüm noktasıdır.

Bu seçimlerin kazasız belasız icrası, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne müzahir bir neticenin alınması sistemsel istikrar ve bekamızın geleceği açısından çok önemlidir.

Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı’na bağlılığı devam etmekle birlikte, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine tek başına ve Türkiye’nin her seçim çevresinde katılacaktır.

Bu kapsamda bütün teşkilatlarımızın aşağıda maddeler halinde belirtilen işbu genelge hükümlerine aynen uymaları, buna uygun hareketleri gerekecektir:

1 - Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili takvim ve kararını açıklamıştır.

Buna göre;

Mahalli İdareler Seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlileri en geç 1 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılacaklardır.

Ayrıca parti teşkilatlarımızda görev alan il, ilçe ve belde başkanlarımız aday olmak istemeleri halinde, teşkilat kademelerinde boşluk olmamasına dikkat etmeleri kaydıyla, 15 Kasım 2018 Perşembe günü saat 17.00’yekadar istifa edecekler,

Konuyla ilgili kontrol ve denetim ise Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından sağlanacaktır.

2 – 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçim başlangıç tarihi 1 Ocak 2019 olarak belirlenmiştir.

Bütün teşkilatlarımız buna göre tedbir alacaklar, çalışmalarını şevkle, heyecanla, hiçbir gevşemeye mahal bırakmadan planlayıp sahaya yansıtacaklardır.

3 – Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik ilgi ve destek gün geçtikçe artmaktadır. Taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği gerçek budur.

Bunu hazmedemeyen, bundan rahatsız olan iç ve dış odaklar alçakça karalama kampanyalarını tedavüle sokmuşlardır.

Özellikle sosyal medya vasıtasıyla; İl ve İlçe Başkanlarımızla birlikte, MYK Üyelerimizi, Milletvekillerimizi, Başkanlık Divanı Üyelerimizi hedef alan iftira mahiyetinde yayın ve yorumlara çok sık rastlanmaktadır.

Bunları yapanların ülkücü kimliğine sığınmaları, MHP adına konuşmaları tamamen kandırmaca, bütünüyle FETÖ taktiğidir.

Bazen şahsımın bazen de merhum başbuğumuzun fotoğrafını profil resmi yapıp veya açtıkları sahte hesaplar üzerinden içe dönük dedikodu çıkaran, itibar cellatlığı yapan, şerefsizce nifak çıkaran kişi ya da kişilerin tespiti süratle yapılacaktır. MHP’nin şerefli mensupları üzerinde karalamalar yapanlar hakkında her türlü hukuki müracaatla birlikte, bu ajan ve provokatörlerin ifşası da derhal sağlanacaktır.

Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtmalara itibar edilmeyecek, resmi açıklamalar dışında internet sitelerinde dolaşan mesnetsiz haberlere kulak asılmayacak, içimizi karıştırmaya dayalı fitne ve fesat yayan çevrelere fırsat verilmeyecektir.

Bütün teşkilatlarımız kimliğimizi ve hatıralarımızı istismar edip dava arkadaşlarımıza ahlaksızca saldıran kripto damarla, husumete batmış kirli faillerle her düzeyde mücadele edeceklerdir.

4 – Milliyetçi Hareket Partisi Mahalli İdareler Seçimlerine katılacak adaylarını merkez yoklaması usulüyle belirleyecektir.

Ancak tüm teşkilatlarımız yöresinde sevilen, takdir toplamış, sempatik, çalışkan, faal, beşeri münasebetleri göz dolduran, gayretli, milli ve manevi meselelerde açığı olmayan, millete hizmet etmeyi aşkla benimsemiş isimleri tespit edip Genel Merkezle paylaşacaklardır.”

ADAY İSMİ BELLİ OLAN TEK İL

Şu ana kadar sadece Adana için Hüseyin Sözlü ismini açıklayan MHP'de Ankara için Melih Gökçek ismi gündeme gelse de henüz resmi bir davet veya görüşmenin olmadığı açıklandı. MHP ittifak görüşmelerini de dikkate alarak daha önce İstanbul için aday çıkarmama kararı almıştı. Ancak AK Parti ile ittifak yapılmayacağının açıklanmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu kent için göstereceği isim merak konusu.

‘ÜRETKEN BELEDİYECİLİK VİZYON BELGESİ' GÜNCELLENECEK

Hazırlıklar çerçevesinde daha önceki seçimlerde adayların ve teşkilatların istifadesine sunulan "Üretken Belediyecilik Vizyon Belgesi" ve rehber kitabı güncellenecek. Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, çalışmaların tamamlanmasının ardından seçim startını Söğüt gibi Türk tarihi için önemli bir yer, bölge ya da Ankara'dan vermesi bekleniyor.