Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ömer Özkan, Kanal Maraş canlı yayınında 'Açık Masa' programından satır başları şu şekilde:

MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Cumhur İttifakının mimarıdır. MHP'nin burada parti olarak yada kişisel olarak bir beklentisi yok. MHP ülkenin geleceği noktasında siyaset yapıyor.

İnternetede bakabilirler Devlet Bahçeli'nin 2010 yılında FETÖ ile söyledikleri var. 2010 yılında Devlet Bahçeli diyor ki; Adalet ve Kalkınma Partisi aklını başına alsın, okyanus ötesi bir hesaba kurban gitmesin, dikkat etsin'' Genel başkanımız bunu söylediğinde o dönem başka partilerde görev yapan isimler MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye aklı hayali gelmeyecek laflar ettiler. 6 yıl sonra FETÖ ise darbe yapmaya kalkıştı.

Liderlik ve devlet adamlığı çok farklı birşey Genel Başkan'ın eğer derdi vatan, kırmızı plakalı makam aracı olsaydı. 7 Haziran akşamı 80 milletvekili çıkarttıdığımızda bizden daha çok milletvekili sayısı olan hala CHP'nin genel başkanı olan Kılıçdaroğlu gel başbakan ol dediğinde gelir başbakan olurdu bu ülkeye

MHP KAHRAMANMARAŞ'TA NE DURUMDA?

MHP'nin son 20 yılı içerisinde aktif görev alan bir kişiyim. Benim hakkımda aleyhime ve lehime yönelik yazılan yazıları alarak inceledim. Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş'ta olması gereken yerde değil. MHP son derece demokratik bir siyasi partidir. Biz Kahramanmaraş'ta 3 defa kongre yaptık. Genel merkezimiz müdahale yapmadı. Bize kongrenizi yapın talimatını verdi. Ben 1 oy ile kongremi kaybettim. Ben kazanan arkadaşımla şuan seçim çalışması yapıyorum. Aramızda herhangi bir problem yok.

"KAHRAMANMARAŞ HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMAMIŞTIR"

Kahramanmaraş hak ettiği hizmeti alamamıştır. AK Parti'nin 7 tane milletvekili var. O milletvekillerinden biri Başbakan Yardımcılığı koltuğunda oturup kendine bağlı bakanlıkta 150 tane Kahramanmaraş'ın evladı işten çıkarılıyken göz yumuyorsa, ben buna isyan ederim. 30 dakikada yağan yağışta ve sel gidiyorsa bunun suçlusu Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü değildir. Yerel yönetimin burada mutlaka payı vardır. Bu altyapı eksikliği yaklaşık 30 yıldır aynı zihniyete mensup arkadaşlarımız tarafından Kahramanmaraş yönetilirken neden giderilmemiştir. Ilıcaya 8 trilyon para harcanması artı bir değer değildir. Ilıcada kat bunun karşılığını yerel yönetim tarafından alınmıştır. Ben bunları biliyor, takipçisiyim. Ben bunun için Milletvekili aday oldum ve vatandaşımdan oy istiyorum. Kahramanmaraş'ın her türlü sorununu ben biliyorum. Örneği bir havaalanıyla Kahramanmaraş ileriye gitmez. Kahramanmaraş sök yapla, bir statla ileri gitmez. Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın hafızasına sesleniyorum. Hızlı tren gelecekti Kahramanmaraş'a neden gelmedi?

Kahramanmaraşlımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyor. Bu tartışmasız bir gerçek. Ama Tayip Bey'in yol arkadaşları aldıkları yetkiyi yerinde kullanmadılar. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir mensubu olarak ben bunu eleştiriyorum.

Üniversite Hastanesinde kadro eksikliği yaşanıyorsa, bir çok problem varsa, doktorlar buradan kaçıyorsa ben bunu konuşmam lazım.

Siyasetçilerimizin, Ahır Dağına çıkıp Maraş'a bakıp hayal kurmuyan insanları, bizim şehrimizin insanı seçmemeli, destek olmamalı, kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun.

"HEDEF DEVLETİN BEKASI"

Seçim İttifakı'nın metninin altında bir tarafında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli diğer tarafta Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ve o metinde Cumhur İttifakı'nın beş yıl süreyle devletin bütün kurum ve kuruluşlarına tesir öngörülüyor. Hedef devletin bekası, hedefimiz milli diriliş kutlu yükseliş. Buna altına imza atmışız. Dolayısıyla mutabık kalınmış bu metinin tesişi için çalışacağız. Niye bir anlaşmazlık çıksın.

"İLK TURDA BU İŞ BİTER"

Cumhurbaşkanığı seçiminin ikinci tura kalacağını düşünmüyorum. İlk turda, hatta anketlerde 52, 53 bandında çıkacağa ben daha fazla oy oranıyla Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçileceğini düşünüyorum. Zaten işin ilk turda bitmesi lazım. Çünkü Türkiye'nin kaybedecek zamanı kaybedecek vakti yok.