Kahramanmaraş kamuoyunun merakla beklediği İlçe Belediye Başkan adayları Cumartesi günü Ak Parti sözcüsü Ömer ÇELİK tarafından tanıtıldı. Cumhur İttifakı kapsamında Çağlayancerit ve Nurhak MHP’li adaylara bırakıldı. MHP, Çağlayancerit’te Hanifi SARIALTUN ile seçime katılacak, Nurhak adayının ise bilahare açıklanması bekleniyor.

Adayların ilan edilmesi üzerine her iki partinin de kampanyasına hız vereceği düşünülüyor. Konuyla ilgili sessizliği bozan ilk açıklama yapan MHP Kahramanmaraş eski İl Başkanı Ömer ÖZKAN “Cumhur ittifakının özüne sadık kalarak, birlikte çalışacağız. Partilerimiz burada bir sana, bir bana hesabı yapmadı. Bizim meselemiz ülkenin bekasıdır, bu meseleyi al ver işi sananlar Cumhur İttifakının muhteva ve mesajını anlayamayanlardır. Artık adaylar da açıklandı, beklentiler karşılandı, şimdi bu ittifakın mensupları olarak sahaya çıkacağız ve Büyükşehir dâhil 11 ilçenin tamamında Cumhur İttifakının ezici bir üstünlükle başarı göstermesi için çalışacağız” dedi.

Sıkılmadık El, Dokunmadık Gönül Bırakmayacağız

Özkan açıklamasında, Cumhur İttifakı partiler üstüdür. Bir partinin hangi belediyenin kaçını kazanıp, kaçını kazanmadığı hesabından ziyade Cumhur İttifakının başarısı önemlidir. Cumhur İttifakı kazanırsa hepimiz kazanacağız, milletimiz kazanacak, 15 Temmuz şehitlerimizin maneviyatları huzur bulacak, karanlık cephe, fetöcüler, pkk’cılar ise kaybedecektir. Biz bu şuurla vatandaşlarımıza 31 Mart’ın bir seçim olmaktan ziyade bir beka meselesi olduğunu anlatmaya çalışacağız.

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR’ün belediyecilik konusunda yetkin ve tecrübeli bir isim olduğuna değinen ÖZKAN “ İnanıyorum Hayrettin Bey, Fatih Mehmet ERKOÇ’dan alacağı hizmet bayrağını daha yükseklere taşıyacaktır. İlçe Belediye Başkanlarımızın çoğunluğu değişmedi. Onlar zaten eksik kalan hizmetleri, yer yer hatalı icraatlarını biliyorlar. Bunlar da kısa sürede düzeltilerek Kahramanmaraş’a yeni ve çok güzel hizmetler yapılacaktır.”

Ayrı Gayrı Yok

“Seçim döneminde Ak Parti ve MHP mensupları arasında herhangi bir ayrı gayri olmadan birlikte çalışacağız. Üyelerimiz, gönüllülerimiz hep birlikte, el ele, gönülden gönüle bir seferberlik başlatacağız. Meşale tutuşmuştur, bayrak yola çıkmıştır, hedefe doğru samimiyetle birlikte yürüyeceğiz.

Kesinlikle biz zaten seçimi kazanırız, çalışmaya gerek yok tembelliğine düşmeyeceğiz. Seçimi kazanmak kadar hatta ondan daha öte seçimi çok büyük bir oy yüzdesiyle kazanmak için gayret sarf edeceğiz. Bu seçim çevreci bir seçim olacak. Gürültü ve çevre kirliliğine meydan verilmeyecek. O zaman biz de gönüllere gireceğiz. Gayret ve heyecanımız, muhabbet ve samimiyetimiz çağlayan olup taşacak.

Ben kendi adıma bu seçimde Cumhur İttifakının bir ferdi olarak elimden gelen her türlü gayret ve çabayı göstereceğim” dedi.