Kahramanmaraş'ta sağanak, kuzey ilçelerde ise kar yağışı... Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından dün yapılan sağanak yağış uyarısının ardından, şehir genelinde şiddetli yağmur etkisini gösterirken yüksek kesimler ve kuzey ilçelerde kar yağışı oluşuyor.

Gece saatlerinde dondurucu soğuk neticesinde soba zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalara dikkat çekilirken; vatandaşların da tedbirli olması istendi.

Meteoroloji, hafta sonu başta olmak üzere beş günlük hava durumu tahmin raporunu son dakika olarak kamuoyuna duyurdu.

Tam bu noktada da, 'Kahramanmaraş'ta yağmur ne kadar sürecek?' sorusunun cevabı en çok araştırılanlar arasında öne çıkıyor.

YAĞMUR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Yağmur pazar gününe kadar süreceğini bildiren Meteoroloji, gün içerisinde de yer yer yağışın karla karışık yağmura dönüşeceğini açıkladı.

Kahramanmaraş'ta şehir genelinde yağmur terk edecek, hava sıcaklığı gün içerisinde çok bulutlu ve 11 derece civarında olacak.

Öte yandan kış turizminin gözde merkezlerinden tatilciler tarafından beyaz cennet olarak adlandırılan Yedikuyular'da kar kalınlığı 87 santimetreye çıktı. 

Zirvede bugün, cuma ve cumartesi kar yağışı var!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge geneli çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.Yağışların yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda yağışlar ile birlikte 2-4 derecelik düşüşler tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi tahmin edilmektedir.