Kahramanmaraş hava durumu raporları belli oldu. Kahramanmaraş için peş pele geliyor. Dün etkili olan fırtınanın yağışların ardından Meteoroloji yeni bir açıklamaya yaparak vatandaşları uyardı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge geneli, az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI:
Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR:
Bölge geneli kuzey - kuzeybatı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli olarak esecek. Rüzgarın öğle saatlerine kadar Mersin'in Batısında, Adana (kuzey ve kıyı kesimlerinde), Hatay kıyılarında ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/sa) yer yer fırtına (60-75 km/sa) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

UYARILAR:
Denizler İçin Fırtına Uyarısı: Doğu Akdeniz'de rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı yönlerden, kuvvetli (40-60 km/sa), yer yer fırtına (60-75) km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınanın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamlar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İç kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.