Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bugün Kahramanmaraş ve Bölge geneli; Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde sağanak yağmur ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların; sabah 03:00 ve akşam 21:00 aralığında, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş ve Gaziantep (Nurdağı, İslahiye) çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmemektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, Mersin, Adana, Hatay kıyı kesimleri ile Toroslar ve Kahramanmaraş kuzey kesimlerinde zaman zaman fırtına seklinde esmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgârın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

UYARILAR: Sabah saatlerinden itibaren Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde meydana gelecek yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2), yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı bekleniyor. Çok kuvvetli yağışla birlikte rüzgârın da güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FIRTINAYA DİKKAT!

Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatı yönlerden esen rüzgârın; sabah saatlerinde kuvvetli zaman zaman 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; öğle saatlerinden itibaren etkisini azaltması ve akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.