Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş ve Bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak yer yer gökgürültülü sağanak; bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli, sabah saatlerinden itibaren Hatay’da, öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de (Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye) şiddetli (50-100 kg/m2), Mersin’in batısı, Adana’nın kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batısında yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli; Sabah saatlerinden itibaren Hatay’da, öğle saatlerinden itibaren Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de şiddetli (50-100 kg/m2) olacak. Mersin’in batısı (Anamur, Silifke, Aydıncık, Bozyazı çevreleri), Adana’nın kuzeyi (Pozantı, Karaisalı, Aladağ, İmamoğlu, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli) ile Kahramanmaraş’ın batısı (Andırın, Göksun ve Afşin)’de yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların zamanla 1300 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlarla birlikte güneybatı yönlerden fırtına da (60-90 km/sa) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel , su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI: Doğu Akdeniz’de rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, gece saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75- 90 km/sa) kuvvetli fırtına, zaman zaman 10 kuvvetinde (105 km/sa) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 17.01.2019 Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.