Ağustos ayının gelmesiyle birlikte Meteoroloji’den son dakika hava durumu raporları yer yer değişiklik göstermeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta ikamet eden vatandaşlar '' Bugün hava nasıl olacak?'' sorusuna yanıt arıyor. Meteoroloji tarafından hava durumu tahminleri belirlendi. Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep ve Adana gibi komşu illerimize de uyarılar gelmeye devam ediyor. İşte Meteoroloji son dakika hava durumu raporlarına ilişkin ayrıntılar…

METEOROLOJİ UYARDI! İŞTE GÜNCEL HAVA DURUMU RAPORU…
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlandığı raporu ve hava durumu uyarılarını haberimizin devamında okuyabilirsiniz.

HAVA DURUMU BUGÜN NASIL OLACAK? 14 AĞUSTOS 2019
Yapılan son dakika hava durumu tahminlerine göre; Bölge genelinin; Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve az bulutlu, yarın Osmaniye ve Hatay'ın kuzey kıyıları mevzi sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir.  Kahramanmaraş'ta sıcaklıklar 41-39 derece arasında değişecek.

RÜZGAR: Kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı,iç kesimlerde ise batı ve kuzeybatı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

KRİTİK UYARI
Sıcak Havaya Dikkat: Günün en yüksek hava sıcaklıkların önümüzdeki 2 gün süresince (Çarşamba-Perşembe) Gaziantep ve Kilis çevrelerinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. İki günlük sıcak havanın arkasından Cuma (16.08.2019) günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak sıcaklıklarda ani azalışlar ve kuzey kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İki gün boyunca etkili olacak sıcak havanın oluşturabileceği (özellikle güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı) olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, 65 yaş üstü yaşlılar ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.