Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş Bölge geneli; yağmurlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mersin il geneli ile Adana'nın il merkezi(Seyhan, Yüreğir, Çukurova) ve batı ilçelerinde (Karataş, Karaisalı, Pozantı ve Aladağ) kuvvetli ve çok kuvvetli; Mersin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Kuzeydoğu ve doğu yönlerden orta kuvvette, Mersin, Hatay ve Adana'nın kıyı kesimlerinde zaman zaman kuvvetli olarak esmesi tahmin edilmektedir.

UYARILAR:

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Mersin ve Adana'da devam eden sağanak yağışların,sabah saatlerinden itibaren şiddetini artırarak Cuma (07.12.2018) günü sabah saatlerine kadar Adana il merkezi ve batı ilçeleri (Karaisalı, Pozantı ve Aladağ) ile Mersin'in batısında (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut) kuvvetli (50-100 kg/metrekare), Mersin'in doğu ilçelerinde (Mersin merkez, Tarsus, Erdemli, Silifke ve Çamlıyayla) şiddetli (100-200 kg/metrekare) olması tahmin ediliyor. Mersin ve Adana'nın 2000 m üzeri rakımlı yerlerinde ise yağışların karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
-TAŞKIN VE SEL UYARISI : Yapılan son değerlendirmelere göre Mersin'in Silifke, Erdemli, Merkez (Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz) ve Tarsus ilçelerinde aralıklarla devam eden yağışın gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı ve Cuma günü sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin edilmektedir. Söz konusu ilçelerde; köprü, menfez vb. yapılarda, yan kolların birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalar ile kuru dere yataklarında meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın ve ilgili kurumların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir. Başlama-Bitiş Zamanı : 06.12.2018 00:00-07.12.2018 08:00