Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, dünden beri Kahramanmaraş'ta etkisini sürdüren sağanak yağışın bugün de devam edeceği kaydedildi.

Sağanak yağışı etkisi altına alan ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde de yağmur sürecek.

Hava sıcaklığı gün içerisinde en yüksek 11 derecelerde olurken, yetkililer kuvvetli ve sağanak yağışın etkisini sürdüreceğini açıkladı.

SALI'YA KADAR YAĞIŞ VAR

Kahramanmaraş'ta yağış hafta başından itibaren de devam edecek. Hava sıcaklığının 10 derece altına gerileyeceği Pazartesi günü sağanak yağış kent genelinde yer yer etkili olacak.

Meteoroloji, yağışların pazartesi günü yer yer süreceğini belirtirken, hava sıcaklığı 6 derecelerde olacak.

YAĞIŞLAR GİDİYOR, HAVALAR DAHA DA SOĞUYACAK

Salı gününden itibaren ise yağış Kahramanmaraş'ı terk ederken, parçalı bulutlu hava etkili olacak ve hava 4 derece sıcaklığa kadar yükselecek.

15 günlük hava durumu raporuna bakıldığında Kahramanmaraş kent merkezinde herhangi bir kar yağışı uyarısı görülmemektedir. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölgenin; Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak iç ve yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Mersin'in batısı (Anamur çevreleri), Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay kıyı kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önceki güne göre önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgarın iç kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif yer yer orta, kıyı kesimlerde ise güneyli yönlerden orta, yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olması tahmin ediliyor.