Kahramanmaraş'ta dün başlayan ve kent genelinde yer yer olmak üzere etkisini gösteren sağanak yağış, bugün de devam ediyor.

Sabah saatlerinden itibaren 9 derece olarak ölçülen sıcaklıkla birlikte yağış gün içerisinde yerel olmak üzere geçişlerine devam edecek.

Hava sıcaklığı en yüksek 14 dereceye kadar tırmanırken akşam saatlerine kadar gerileme olacak.

CUMA'YA KADAR YAĞIŞ VAR

Kahramanmaraş genelinde etkili olan sağanak yağış hafta boyunca devam edecek.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre, sağanak yağış geçişlerinin cuma gününe kadar süreceği Kahramanmaraş'ta sıcaklık ise 14-16 derece bandında seyrediyor.

Cumartesi günü ise 18 dereceye yükselen sıcaklıkla birlikte sağanak yağış kenti terk edecek.

Öte yandan MGM bugün için Kahramanmaraş'a sarı kodlu uyarıda bulundu.

SARI KOD NEDİR?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge genelinin Parçalı, çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerde (Toroslar Mevkii) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi, Adana'nın kuzey (Kozan, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli) ile Kahramanmaraş'ın batı (Afşin, Göksun, Andırın) ilçelerinde ve Hatay kıyı kesimlerde (İskenderun çevreleri) görülecek olan sağanak yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/m²), 1000 m üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) yağışı şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
Sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de beklenen güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgarın, fırtına (60-80 km/sa) ve yer yer kısa süreli tam fırtına (100 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edildiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Sabah saatlerinden itibaren Adana'nın kuzey (Kozan, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli) ile Kahramanmaraş'ın batı (Afşin, Göksun, Andırın) ilçelerinde görülecek olan sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2), 1000 m üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden sel, su basını, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ile kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Doğu Akdeniz'de yarın (16.03.2021 Salı) ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın Perşembe günü (18.03.2021) akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.