Kahramanmaraş'ta haftanın üçüncü iş gününde yağışlı bir hava bekleniyor.

Rüzgarın da etkisiyle birlikte düşüşe geçen hava sıcaklığı sabah saatlerinde 8 dereceye kadar düşerken gün içerisinde en yüksek sıcaklık 13 derece.

Kahramanmaraş'ta genelinde yer yer yüzünü gösteren sağanak yağış öğle saatlerinden sonra gökgürültülü sağanağa dönerek akşam saatlerine kadar kuvvetli şekilde yüzünü gösterecek.

YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün günlük hava tahmin raporlarına göre Cuma gününe kadar gün boyunca aralıklarla yağış yüzünü gösterecek.

Hava sıcaklığı 13-15 derece bandında dolaştığı hafta içi Kahramanmaraş'ta yağışlar yer yer olmak üzere etkili olacak.

Yarın ölçülecek en yüksek sıcaklık 12, Cuma ise 13 derece olurken, Cumartesi ve pazar ise 15-18 derece arasında olacak.

Bugün ve cuma gününe kadar Kahramanmaraş genelinde sağanak yağışlar kuvvetli olmasa da yüzünü göstermeye devam edecek.

HAFTA SONU YAĞIŞ YOK
Meteoroloji'nin verilerine göre; Kahramanmaraş'ta hafta sonu herhangi bir yağış beklenmiyor.

Öte yandan Yedikuyular'da kar yağışı yarına kadar sürecek. Zirvede kar kalınlığı son olarak 62 cm ölçüldü.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge geneli çok bulutlu zamanla sağanak ve gök gürülülü sağanak yağışlı geçecek.Yağışların Adana ,Mersin,Osmaniye,Hatya ve kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağmur,Rakımı 1200 metre ve üzeri yerlerde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor

RÜZGAR: Güneybatı ve güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor

UYARILAR
Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (17.03.2021 Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Mersin, öğle saatlerinden itibaren Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgarla birlikte etkili olması beklenen yağışların, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, çatı uçması, yüksek kesimlerde tipi ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır