Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bölge geneli çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Kahramanmaraş'ın kuzey ilçeleri, Adana ve Mersin yüksek kesimlerinde Ulukışla Pozantı arası başta olmak üzere kar yağışlarının zaman zaman kuvvetli (5-20 cm) olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışlı sistemin akşam saatlerinden sonra bölgemizde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. 

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların hissedilir derecede (2 ila 4 derece) azalması beklenmektedir.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, öğle saatlerinde orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi tahmin edilmektedir.

UYARILAR:

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Bölgemizde beklenen yağışlı sistemin sabah saatlerine doğru Kahramanmaraş'ın kuzey ilçeleri, Adana ve Mersin yüksek kesimlerinde özellikle bu illeri İç Anadolu bölgesine bağlayan karayolları (Karaman Mut arası Sertavul geçidi, Ulukışla Pozantı arası, ) başta olmak üzere kar yağışlarının zaman zaman kuvvetli (5-20 cm) olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI: Orta ve Doğu Akdeniz’de 16.11.2018 Cuma ilk saatlerden itibaren rüzgârın kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.Fırtınanın aynı gün (16.11.2018 Cuma) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.