Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Yüzbaşıoğlu bugün yazdığı ''Hayrettin Başkana Mesaj Var'' başlığı ile yazdığı köşe yazısında, ''Ayrıca sosyal medyada gündeme gelen ve yanlış algılara sebep olan bir konuya da açıklık getirmek istiyorum; Yayın inisiyatifi gazetemize ait olan röportajı, ilk olarak 42 saniyelik bir fragman olarak yayına sunduk ve arkasına not düşerek, esas röportajın ertesi gün saat 10’da yayınlanacağını ifade ettik.

Belirttiğimiz üzere de, platformlarımızda yayına sunduk. Kamuoyunda gerekli ilgiyi gören 5 dakikalık röportajı kendi inisiyatifimizle de 2 gün sonra kaldırdık. Sadece fragman yayında kaldı. Ancak sosyal medyada videonun kesilip, yeniden yayınlandığı iddia edilmiş. Bir yerden gelen video kaldırma talimatı olmadığı gibi kısaltılmış bir videoda yoktur.'' ifadelerini kullandı. 

İŞTE MEHMET YÜZBAŞIOĞLU'NUN YAZDIĞI KÖŞE YAZISI

''HAYRETTİN BAŞKANA MESAJ VAR''

Dünyada ve ülkemizde son yıllarda gelişen ve kendilerini kanıtlayan araştırma şirketleri var. Siyasi partiler daha çok araştırma şirketlerinden yararlanıyorlar. Bunu en çokta AK Parti değerlendiriyor.

Bizde Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak sokak röportajı yaptık.  Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün halk tarafından ne kadar tanındığının bir araştırmasıydı...

Bu gün ilimizin toplam nüfusunun bir milyonu geçtiğini biliyoruz. Elbette büyük bir kente yaşayan halkın hepsi de Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü tanıması mümkün değil. Bir kısmı ismini duymuş bir kısmı uzaktan tanıyor. Bir kısmı tanımıyor vs... Bu tanınıp tanınmadığını üst üste koyduğumuz zaman tanınmadığı anlamına geliyor.

Ne var ki insan toplumsal bir varlıktır. Yalnız yaşama şansı yoktur. Bu nedenle insanoğlu birbirini tamamlama yada tamamlanmaya muhtaçtır. Diğer bir ifadeyle insan medenileştikçe topluma olan gerekesini mi de artar. Toplumsallığın temeli dayanışma ve paylaşıma dayanır. Bu görüntü geliştikçe toplumlar uygarlaşır. Böylece sağlıklı ilişkilerin, barış içinde yaşamanın gereği ortaya çıkar. Burada bireylerin güveni de önemlidir.

Elbette çeşitli nedenlerle, diyaloğa girdiğimiz insanları çok iyi tanımamız gerekir. Aksi halde ilişkilerde bozukluklar, kopukluklar yaşanır. Güven bunalımından doğan zararlar, riskler yaşanır ve güven yara alır. Dost bildiklerimizin ya da bir şekilde güvendiklerimizin vefasızlığı, onların yeterince tanıyamamanın pişmanlığını ve ezikliğini yaşatırlar bize.

Bizimde, basın ve sosyal medya olarak görevimiz bu tip araştırmalar yaparak halkımızla paylaşmaktır. Çünkü basın ve medya bunun için vardır.’’ Oturup çay içmek için değil… ‘’İlimiz büyükşehir olduktan sonra belediyenin yükümlülükleri klasik belediyecilikten sosyal belediyeciliğe evrildi.

Aşağı yukarı en büyük sorumluluk Büyükşehir’e geçti. Bunun farkına varan halkımızın beklentisi de ona göre arttı ve artmaya da devam ediyor.

Başkanın, “Ben belediyeyi borçlu aldım! Önce borca bir çekidüzen vereyim! Ondan sonra sahaya çıkacağım ve insanlara olan ilişkilerimi düzelteceğim!” Deme lüksü olmadığını biliyoruz.

Bu gün devletinde, belediyelerinde, özel sektöründe insanlarında borcu vardır. Borçsuz yaşamak mümkün değil… İnsanların ve toplumun ihtiyaçları çoğalıyor. Buna pareler olarak borçlanıyoruz

Borçlanmadan da hiçbir şeye sahip olamadığımız bir gerçek. Finans kurumları da bunun için varlar...

Basın ve sosyal medyaya sırtını dönmek kime ne yarar sağlar? Kimseye yarar sağladığını söyleyemeyiz. Onun için Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’de uzaydan gelmedi. Bu memleketin yetiştirdiği Bürokrat ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, halkın sesine mutlaka kulak vermelidir.  

Ayrıca sosyal medyada gündeme gelen ve yanlış algılara sebep olan bir konuya da açıklık getirmek istiyorum;  Yayın inisiyatifi gazetemize ait olan röportajı, ilk olarak 42 saniyelik bir fragman olarak yayına sunduk ve arkasına not düşerek, esas röportajın ertesi gün saat 10’da yayınlanacağını ifade ettik.

Belirttiğimiz üzere de, platformlarımızda yayına sunduk. Kamuoyunda gerekli ilgiyi gören 5 dakikalık röportajı kendi inisiyatifimizle de 2 gün sonra kaldırdık. Sadece fragman yayında kaldı. Ancak sosyal medyada videonun kesilip, yeniden yayınlandığı iddia edilmiş. Bir yerden gelen video kaldırma talimatı olmadığı gibi kısaltılmış bir videoda yoktur.