Elbistan belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün Denetim Komisyon raporuyla ortaya çıkan 30 maddelik usulsüzlük veya yolsuzluk olayıyla ilgili yaptığı açıklama kamuoyunu pek tatmin etmedi. Bu açıklamalar doğrultusunda pek inandırıcı bir açıklama yapmadığı ortaya çıkarken, dün düzenlediği basın toplantısında, 1 ton 250 kilogramlık bayram şekerinin yüksek fiyatla alındığı ve sadece şehir dışındaki firmalara teklif verildiğini söylemişti. İddiaların asılsız olduğunu belirten Gürbüz; ''Bayram şekerini geçen sene aldıklarını ve 750 gr paketler halinde 1250 aileye dağıttığını'' söylemişti.

FATURADAKİ ADRES ASPARAGAS OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Kanal Maraş olarak Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün 1 ton 250 kg olarak aldığını ve ailelere dağıttığını söylediği bayram şekerinin faturasına ulaştık.
 


Faturada gösterilen adrese Kanal Maraş olarak gittik. Ancak faturada yazılı olan adreste herhangi bir şekercinin olmadığını tespit ettik. Bayram şekerinin alındığı gösterilen adres, tamamen asparagas ve balon olduğu ortaya çıktı.

Faturada gösterilen Adres; ‘’Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu İlçesi İsmet paşa Mahallesi Trabzon Bulvarı No: 34 , L.Ş isimli bir şahsa’’ ait olduğu görülmektedir.

L.Ş VE M.YAPI AYNI KİŞİYİ TEMSİL EDİYOR

Aldığımız son dakika bilgisine göre; L.Ş isimli şahsın M.Yapı olarak kaydının olduğu bilgisine ulaştık. M.Yapı ile ilgili Elbistan Belediyesinin arasındaki çıkar ilişkisinin neler olduğunu ilerleyen günlerde Kanal Maraş Genel yayın Yönetmenimiz Mustafa Karaaslan’ın köşe yazısında ortaya çıkarılacaktır.

Buradan soruyoruz; Şimdi L.Ş isimli şahsın M.Yapı olarak öğrenilen firmasından 1.250 kğ bayram şekeri alınmış ve Elbistan Belediyesinin öncelikle L.Ş isimli şahıs veya sahibi olarak gözüktüğü M.Yapı isimli firma arasında ne gibi bir bağlantı içerisinde olduğunu Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz kamuoyuna açıklama yapmak zorundadır.