CHP Milletvekili Ali Öztunç'un babası merhum Nasır Öztürk'ün caneze töreninde çekilen ve sosyal medyada eleştiri konusu olan fotoğrafı nedeniyle Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ve İmran Kılıç'a tepkiler dinmiyor.

Son olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çeken Kahramanmaraş'ın yakından tanıdığı spor, siyaset ve iş dünyasının yakından tanıdığı isim Mehmet Bağrıaçık, ''Bu iki kişi tekrar aday olsun, oyumu MHP ye hatta HDP ye veririm AK Partiye vermem'' dedi.

Bağrıaçık'ın yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Biri Müftü Emeklisi Digeri de Tessettürden yüzünü bile tanıyamayacağın bir kadın..
İkisi de AK Parti K.Maras Milletvekili..
Mekan CHP Milletvekili babasınin Cenaze namazı..
Şekilsel Müslüman kadin,Müftü Emeklisinin kolunda Cenaze namazınin en ön safında..
Milletvekili olunca dini inançlar mı değişti Yoksa Protokol esasları mı.
Ulan bunu bir CHP li yapsa neler, neler demezlerdi.
Not:Belediye seçiminde CHP li vekil Mahkemeye vermesin diye yapılan yağcılığin resmi gibi geldi bana...
Bu iki kişi tekrar aday olsun, oyumu MHP ye hatta HDP ye veririm AK Partiye vermem.."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ise eleştirilere şöyle cevap verdi

Aziz hemşehrilerimize arz olunur;

01.01.2020 günü CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un babasının cenaze namazında ön saflarda erkekler arasında saf tutup namaz kılmamızın sosyal medyada bazı kimselerce eleştiri konusu edilmesine üzülerek şahit oldum.

Cenaze namazının ve cenaze namazındaki saf düzeninin dini geleneğimizdeki yerini biliyorum ve her daim bu geleneğe uygun olarak saf tuttum.

Ancak, Nasır Öztunç’un cenaze namazında merhumun mezhebi kimliğinden ve ani gelişen ortamdan dolayı farklı yorumlara yol açabileceği sebebiyle bulunduğum yeri terk etmedim.

Bu davranışımın özellikle Kahramanmaraş’ımızda Alevi-Sünni kardeşliğinin pekişmesi adına daha doğru bir tutum olacağını düşündüm.

Takdir edileceği üzere burada esas olan cenaze namazına iştirak etmek ve namazın eda edilmiş olmasıdır. Amacım, mevcut geleneğe aykırı yeni bir anlayış ve tartışma durumu oluşturmak asla değildir.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın internet sitesinde yer alan hükme göre; “Kadınların erkekler arasında cenaze namazı kılmış olmaları bu namazın geçerliliğini etkilemez. Çünkü cenaze namazı rükûsu ve secdesi olan tam bir namaz olarak değerlendirilmemiştir.”

Ülkemizin ve kahraman şehrimizin yaşadığı acı tecrübelere dayanarak bizim asıl görevimiz ayrıştırıcı olmayarak, kardeşliğimizi muhkem kılmaktır.

Bu nedenle, konu hakkında sosyal medyada ve diğer mecralarda yapılan olumsuz yorumları iyi niyetle izah etmek mümkün değildir.

Ayrıca geleneğimize göre merhum bir kimsenin cenazesinin bu tür tartışmalara konu edilmesi de cenazenin ve ölümün mehabetine aykırıdır.

Tekrardan merhum Nasır Öztunç’a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.

Kardeşliğimiz baki olsun…

Habibe ÖÇAL

Kahramanmaraş Milletvekili