Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasak 22 Mart Pazar günü itibariyle yürürlüğe girdi. O günden itibaren sokağa çıkma yasağı bulunan Kahramanmaraş’ın yakından tanıdığı spor, siyaset ve iş dünyasının yakından tanıdığı isim Mehmet Bağrıaçık, sosyal medya hesabından vakit geçirmek için günlüklerini paylaşıyor. Son olarak bugün paylaştığı bir yazıda ise tüm dikkatleri üzerine çekti.

Bağrıaçık'ın yaptığı paylaşım şu şekilde;

Evde Hapis günlüğü

Siyasette aktif görev olarak DYP den 1989 yılında Belediye Meclis üyeliğine seçildim… Daha sonraki dönemde de Belediye Meclis ve Encümen üyeliği görevinde bulundum.

Beş yıllık görev süresinde Belediyenin yanlışlarını Mecliste eleştirmiş, doğru olanları, Şehrin İhtiyaçlarını ve yapılması gerekenleri de tavsiye etmiştim.

O dönemde Mecliste yaptığım iki öneri çok önemli idi.

Birincisi;

Rusların Bakü sokaklarında Tanklar ile Azeri kardeşlerimizi öldürmelerinden dolayı duyduğum üzüntü ile Kıbrıs Meydanından İstasyon Köprüsüne kadar olan Caddenin 12 Eylül Bulvarı (80 İhtilalinin yapıldığı gün) isminin değiştirilerek yerine AZERBAYCAN BULVARI isminin konmasını teklif ettim...

Teklifim Refah Partili üyelerin reddi, DYP ve MHP Meclis üyelerinin Kabulü ile Oy çokluğu ile kabul oldu…

Bu gün Maraş’taki o caddenin ismi Azerbaycan Bulvarı olarak duruyor…

İkincisi de;

Meclis Üyeliği yaptığımız ilk Yıllarda idi. Veysi Kaynak bey Meclis üyesi iken Ali Sezal Tarafından Belediye Başkan Yardımcılığına seçilmesi ile mecliste tartışma çıkmıştı. (Ki bana göre Belediyedeki en doğru kararlardan biri idi. Başkan Yardımcısının Meclis üyelerinden olması Hizmetin devamlılığı açısından çok doğru idi)...

Ama bize hiç haber vermeden Mecliste aniden karşımıza çıkması ve doğruluk veya yanlışlığının algılanmamasından dolayı bir tereddüt oluştuğu için karşı çıkmıştık.

Ali Sezal Başkan ''Bu görevlendirme yasal, ben sizden izin kararı istemiyorum. Sizler Maaşına karar vereceksiniz'' deyince tartışma o anda bitti.

Öneriye göre başkan Maaşının 2/3 alması teklif ediliyordu…

-Başka teklif var mı diye sorduklarında ben el kaldırdım ve ASGARİ ÜCRET dedim...

Mecliste bir anda Bomba etkisi yaptı…

Herkes bir birine baktı…

DYP gurup Başkanımız Rahmetli Mustafa Or Bey önde oturuyordu. Fiziki engeline rağmen bana dönerek ''Emin misin Mehmet bey'' dedi.

-Eminim Mustafa abi  dedim İktidar, idare  bizimle görüşerek getirseydi teklifi sorun yoktu ama ''Ben yaptım oldu'' demesi doğru değil , doğru olmayan bir öneriyi de kabul etmemiz mümkün değil,  Bu bizi yok saymak dedim…

Aynı sözleri MHP Gurup Başkanı Kozanoğlu’na da söyledim.

Mecliste bir anda bir kargaşa oldu, Ali Sezal Başkan beklemediği bir önerge olunca Hukukçuları ile görüştüler, sonra etki altına alabilirim diye açık oylamaya soktular…

Sonuçta MHP ve DYP üyelerinin oyu ile Veysi Kaynak’ın maaşı asgari ücret olarak tespit edilmiş oldu…

Veysi Kaynak bir yıl asgari ücretle görev yaptı. İkinci yılda bizlerin de oyu ile Başkan maaşının 2/3 oranı olarak değiştirildi.

Veysi Kaynağı sever, sayarım, Bu öneri aslında Veysi beyin Kişiliği, Karakteri ve yapacağı görevle ilgili değildi…

Çoğunlukta da olsanız, İktidar da olsanız, Başkan da olsanız, Diyalog kurmanın, aynı mecliste olan ama farklı siyasi partilerdeki insanların görüşlerini almak veya yapılacak işlemler hakkında bilgi vermek gerekir diye düşündüğümden tepki önerisi idi...

Sonuçta hepimiz Memleketin iyiliği ve hizmetin aksamadan yürütülmesi için Halktan oy alıp seçilmiş ve orada maaş almadan görev yapan insanlardık.

Hayat felsefeme ters geliyordu “ Ben Başkanım ne dersem o olur, Ben yaptım mı olur.Koydum mu oturturum” gibi uygulamalar oldum olası takdir etmediğim Düşüncelerdir..

Sen, Yetkini kullanıp ''Ben yaptım oldu'' diyorsan, bizimde yetkimiz olan konularda olmadı ''bir dakika dur'' deme hakkımız olmalıdır...

Biz de çoğunluk olarak ''Bir dakika sen yaptın olmadı'' dedik hepsi bu idi…

Benim bu önerimi destekleyen, DYP gurup arkadaşlarıma ve MHP gurup arkadaşlarıma Haksızlık ve Diyalogsuzluk karşısında gösterdikleri Onurlu duruşlarından dolayı teşekkür ederim.

Ali Sezal Başkanım, dünya doğrusu devlet malını koruyan, çalmayan, çaldırmayan bir başkan olarak Memlekete Hizmet etti… Saygım ve Sevgim hala devam eder.

Veysi Kaynak ile de dostluğumuz o günden bu güne kadar devam eder.

Yaptığım öneri onunla olan diyalog, arkadaşlık ve dostluğumuza herhangi bir zarar getirmedi.

Üstelik geçen sürede Veysi beyi daha çok sevip saymaya başladım.

''Siz, siz olun Yetkiniz varsa onu siz kullanın başkalarının sizi yok saymasına izin vermeyin…''