Ramazan ve yaz sıcaklarının gelmesiyle beraber kalaycı ustaları, yaz aylarının kavurucu sıcaklarında oruç tutarak kalay yapmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’ta kalaycılık mesleğini icra eden zanaatkarlar, sıcak havaların işlerini daha da zorlaştırdığını ifade etti. Sıcakların yanına bir de ocaktaki ateş eklenince ortalama 80-90 derece altında oruç tutan kalaycılar, çalışma şartlarının zorluğunu dile getirdi.

Kalaycı ustaları 80-90 derecede oruç tuttuklarını belirterek, ekmeklerini bu işten çıkardıklarını ve çalışmak zorunda olduklarını belirtti. Kalaycı ustası Mustafa Arıkmert, 80-90 derecede oruç tuttuklarını belirterek, "55 yıldan beri bu işi yapıyorum. Dışarıda 38derece sıcaklık var, bu sıcaklığa ocaktaki ateşte eklenince 100 dereceye yakın oluyor. Bu sıcakta oruç tutuyorum, zor oluyor ama çalışmadan da olmaz ekmeğimiz bu işten çıkıyor" dedi.

Arıkmert, bakıra olan rağbetin son yıllarda arttığını özellikle lokanta ve pastanelerinde eskisi gibi tekrar bakıra dönmesi ile işlerinin çok yoğun geçtiğini söyledi.