Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gönülleri fethetmeye devam ediyor. Siyasetten uzak bir şekilde çalışmalarına devam eden Yavaş, Ankara’da ki 1000’e yakın köye internet çekerek çocukların eğitim hayatlarına katkıda bulundu. Yavaş, ayrıca köylere yaptığı çalışmayı, interneti bulanan köy sayısını, internet verdiği köy sayısını ve internet bekleyen köy sayasını Ankara ili haritası üzerinde ayrıntılı şekilde paylaştı.


Twitter’den anlamlı bir mesaj paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şunları dile getirdi: “Söz verdiğimiz gibi Ankara'mızda internetsiz köy kalmadı. Bine yakın köyümüzü ücretsiz internete kavuşturduk. Ömrüm ve gücüm yettiğince, eğitim aşkıyla çalışan her bir evladımızın yanındayım. Yeter ki yüzünüz hep gülsün, başarılar dilerim evlatlarım.
Gazeteci İsmail Saymaz’da Başkan Yavaş’ın yaptığı hizmeti Twitter’den paylaşarak şu notu düştü: “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapamadığını gerçekleştirdi. 914 mahalle ve köye ücretsiz internet sağladı. Başkentimizin ırak köylerinde uzaktan eğitim alan çocuklarımız internete kavuştu. Halkçı belediyecilik budur. Yurtseverlik budur”

BİZİM BÜYÜK BAŞKAN NE YAPIYOR
“Kahramanmaraş Güngörecek” sloganıyla Ankara’dan ithal ettiğimiz, 7 kitap yazarı, müsteşar Yardımcılığı yapmış, devletin her kademesini sözde bilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı kibir yapıp gitmediği ilçeleri 2 yılın sonunda ziyaret etmeye başladı. Ankara’daki öğrencilere Mansur Başkan eğitimlerine katkı sağlarken, bizim büyük başkan Güngör ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçtiğimiz aylarda başlattığı kampanyaya dondurma ikramı yapmıştı. Oturduğu koltuğun ağırlığını hala anlamayan Güngör’e tepki ise yine her zamanki gibi sesi çıkmayan ama oy zamanı geldiği zaman değere binen vatandaşlardan geldi. Vatandaşlar: “Her şeye alışığız. Ama ilk kez böyle düşük profil sergileyen bir başkan görüyoruz. Attığı Twitt’lere bakınca iş yaptığını zannediyoruz, ama hem vallahi, hem billahi Kahramanmaraş’a tek çivi çakmadı. Ne yani Ankara’da ki çocuklara yazın dondurma dağıttı. (dağıtmasın demiyoruz)  Kahramanmaraş’ta interneti olmayan köy sayısı kaç? Veya interneti olan köy sayısı kaç? Bunun bilgisini verebiliyor mu? Soğuk dondurmaya onlar tav olabilir ama biz hizmetin sıcaklığını istiyoruz” dediler.