Kahramanmaraş’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Etkinlikte konuşan ve kendisi de bir öğretmen olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ''Öğretmenliği kutsal yapan şeyin sanırım benim hayatıma dokunan öğretmenler  ve benim öğretmenliğimde hayatına dokunduğum öğrencilerin bugün benim hayatımdaki karşılığıdır” dedi.

1984 yılında İstanbul’a giderek kültür çevresiyle tanışmasına öğretmenlerinin neden olduğunu ifade eden Ünal, onlar sayesinde Ahmet Kabaklı ve Necip Fazıl’la tanıştığını söyledi. 

Öğretmenler gününü kutlayan Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Ünal “Kalbinizde merhametinizle, şefkatinizle, iyiliğinizle dokunduğunuz  ve hikayesinde yer aldığınız  birçok öğrenci olmasını temenni ediyorum. “ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal konuşmasına şöyle devam etti:

"Yoksa bilgiyi öğretirsiniz. Bize bilgiyi Google da veriyor. Bugün dijital dönüşümün bir sonucu olarak bizim erişemeyeceğimiz bir bilgi yok. Google amcaya istediğiniz soruyu soruyorsunuz ve size bir değil binlerce cevap veriyor. Demek ki konu bilgi paylaşımı değil konu insanlığımızı paylaşmaktır. Konu bizim öğrencilerle o kalbimizin içinde muhafaza ettiğimiz iyiliği paylaşmaktır. Benim öğretmenliğimde 10 yıl boyunca yine bugün hayatımda olan ve hayatına dokunduğum öğrencilerim. İlk öğretmenliğime 1992'de Sivas Lisesi'nde başladım. Hala oradan görüştüğüm öğrencilerim var. Gaziantep'te öğretmenlik yaptım. Gaziantep'te en parlak öğrencilerimden duruşuyla, oturuşuyla... Zaten öğrenciye kalbinizle baktığınız zaman öğrenciyi görürsünüz. Yetenek testlerine falan ihtiyaç yok. Onları yapalım ama kalbiyle bakan öğretmen sınıftaki öğrenciyi görür. Benim Nizip İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencim bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlığını yapıyor. Bir öğrencim ile karşılaştım, yine Türkiye'nin en ünlü aşçılarından birisi olmuş."