CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımı uygulaması İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yasaklandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklandığını duyurdu.

Yasak kararı sonrası çok sayıda CHP'li vekil tepki gösterdi. Konuyla ilgili hükümet kanadından ilk yorum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi. Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Ünal, CHP'li belediyelerin yaptığının paralel bir yapılanma olduğunu savundu.

"BUNUN ADI PARALEL YAPIDIR"

Mahir Ünal; Eren Erdem, Tuncay Özkan, Engin Özkoç gibi milletvekillerinin tweetlerini paylaşarak 'Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır.

Devlet bir yönetim ve organizasyon biçimi olarak yüksek koordinasyon içerisinde ve yasalar çerçevesinde çalışır. Tüm yasalar dayanağını anayasadan alır. #CHPbunuNedenYapıyor" ifadelerine yer verdi.

CHP'li belediyeleri koordinasyonun bir parçası olmamakla suçlayan Ünal, "Pandemi ile mücadelede gördük ki bazı CHP'li belediyeler bu koordinasyonun bir parçası olmak yerine ayrı baş çekmeyi tercih ediyorlar. Aynı zamanda il pandemi kurulu üyesi olan belediye başkanları bu kurullarla çalışmıyor, hatta paralel kurullar oluşturuyor" ifadelerine yer verdi.

"BELEDİYENİN EKMEK FABRİKASI VAR, ORASI DAĞITMAYACAK DA KİM DAĞITACAK"

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek ise, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ekmek tartışmasına giren MHP'li Çiçek, “Birçok belediyenin ekmek fabrikası var, orası dağıtmayacak da kim dağıtacak?" diye sordu.

HAYRETTİN GÜNGÖR: 6 BİN EKMEK DAĞITIMI YAPTIK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaklaşık 6 binden fazla ekmeği ihtiyaç sahibi aileye ücretsiz olarak dağıtıldığını söylemişti. Akıllarda ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın CHP'li belediyelere 'Bunun adı paralel yapıdır' diye ifade ederek serzenişte bulunması AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin de 'bu paralel yapı içerisinde mi' yer alıyor sorusu kamuoyunda oluştu.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş de ekmek dağıtımı ile ilgili yazılı açıklama yaptı:

"Saygıdeğer basın mensupları değerli hemşerilerim tüm dünya kasıp kavruluyor. Bugünlerde birlik ve destek içerisinde bu zor günleri atmamız gerekirken maalesef bu ülkeyi idare edenlerin zehirli dilleri hiç susmuyor.

Bu zor günlerde darda olan vatandaşlarımıza yardım elini uzatan belediyelerin yardım kampanyaları iptal ediliyor. Vatandaşa yardım ettikleri için haklarında soruşturma açılıyor. Durumu olmayan vatandaşlara Halk Ekmek vasıtasıyla bedava ekmek ulaştırmaya çalışan belediye başkanları engelleniyor. Babası kötü bir durumda Sağlık Bakanlığının hizmetine sunulmak için Adana'da hazırlanmış olan 1000 kişilik Sahra Hastanesi mühürleniyor. Bütün bunlar bu belediyelerin muhalefet partisine ait olduğu için yapılıyor. Oysa Gaziantep Belediyesi, Kahramanmaraş Belediyesi, Konya Belediyesi ve diğer bazı belediyeler bu saydığım yardımların hepsini yapıyor, onlara bir şey yok ama konu CHP'li bir belediye olunca bütün bu hizmetlerin önü kesiliyor ve maalesef zehirli diller devreye giriyor.

Kahramanmaraş Milletvekili kudretli Mahir Ünal bir açıklama yapmış. Mersin Belediyesi'nde bedava ekmek dağıtımını paralel yapıyla açıklamış. Sayın Mahir Ünal kendi memleketinde ki bütün olumsuzluklara bugüne kadar doğru düzgün bir çözüm üretemediği gibi sürekli olarak CHP'ye saldırarak siyaset yapmaya çalışıyor. Bedava ekmek dağıtmak paralel yapının işi ise şimdi sayın Mahir Ünal'a soruyorum: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi her mahallede 250 adet bedava ekmek dağıtıyor acaba Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'de mi paralel yapıyla ilişikli.

Sayın Mahir Ünal senin memleketin Elbistan'da Elbistan Belediye Başkanı bu zor günlerde halka yardım etmek için çalışıyor ve 2 gün öncesine kadar insanlara yardım götürüyor acaba Elbistan Belediyesi de mi paralel yapıyla ilişikli.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE Mİ PARALEL YAPI İLE İLİŞİKLİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi günlerden beri yardım kampanyaları düzenliyor acaba Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de mi paralel yapıyla ilgili mi?
Sayın Mahir Ünal paralel yapıdan bahsediyor. Sayın Ünal paralel yapı bizimle ilişkilendirilemez paralel yapıyı görmek istiyorsan 2002 yılından beri siyasette birlikte yürüdüğün birçok insana bak, kendi etrafındaki insanlara bir bak orada olup olmadıklarını göreceksin.

Sayın Mahir Ünal'ın Aksu çayı ile ilgili yaptığı açıklamayı dinledim. Emin olun gerçekten çok üzüldüm. Çok şaşırdım. Deneyimli bir siyasetçi olarak böyle bir açıklamayı nasıl yaptığını anlayabilmiş değilim, bu bir acziyetin ifadesidir. Bu konuyla ilgili detaylı açıklamayı yarın yapacağım. Yaklaşık 6 yıldan beri bu konu ile ilgili uğraşan bu konunun çözümü ile ilgili sürekli olarak fikir üreten rapor hazırlayan ve bu memleketi seven bir siyasetçi olarak daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verdiğimiz raporu yarın tekrar bir daha yayınlayacağım. Tek bir soru Şimdi sayın Mahir Ünal'a; Sayın Mahir Ünal kaç yıl oldu Aksu Çayı ile ilgili yaptığınız çalıştay geçeli ve bu çalıştay dan sonra hangi adımları atabildiniz ve cesurca çıkıp söyleyin lütfen bu adımları atmanıza ne, ya da kimler engel oluyor?"