KAHRAMANMARAŞLI Gazeteci Mustafa Alyaz, dün akşam Facebook hesabından canlı yayında açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal'a, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak tepki gösterdi.

Asıl soru şu! Derdiniz nedir? diye başlık atarak paylaştığı işte o yazı:

"Yüzde 60-70 arası asgari ücretle geçinen Kahramanmaraş halkının refah seviyesini yükseltmek için çeşitli iş kollarını şehre kazandırmak mı? Yoksa mevcut kronik sorunları sürdürerek her secimde çözeceğiz diye yeniden söz vermek mi?

Haydi diyelim basın nankör, siyasetçisi ne peki?
İş adamlarının güdümünde Siyaset ağaları ne isterse o olmaya devam mı edecek yoksa sorunların çözülmesi için yazan çizen insanlar bu siyasî ağaların çevresine baskısı ile dışlanacak mı?

Madem sır barajında ki suyun ph değerinde bir sıkıntı yok sulamaya verin, şehir şebekesine verin. Madem suda sıkıntı yok, yıllardır girmediği renk kalmayan hatta bir arada pembe akan (haberini yaptık pembe akarken) aksu çayında neden artık balıklar yüzmüyor, ya da sıkıntı yok neden koku yayıyor.

Harbiden merak ediyorum, Cumhurbaşkanının bunlardan haberi olmasın diye özel bir gayretiniz var mı? Nasıl bir siyaset anlayışı!

Cumhurbaşkanımız geldi mitingde söz vermedi mi Aksu Çayı arıtma tesisi için. Neden milletvekillerimiz bu tesisin bir an önce yapılması için uğraşmıyor.

Halkın sağlığını işadamlarına peşkeş çekmek denir buna!

Korona Virüs günlerinde birlik olalım, devletimize can kurban. Basina nasıl haber yaparsınız diyorsunuz da işadamlarına da yeter artık neden diyemiyorsunuz?

Adaletli olamıyorsanız konuşmayın...

Vatandaş diyor ki sayın basın neden yazmıyorsun, siyaset diyor ki neden yazıyorsun...

Halkın güven duymadığı ne siyasetçi ne de gazetecinin itibarından bahsedilemez.

Gazeteci yazar, siyasetçi de gider şehrinin hakkını savunur... Milletvekili demek şehrin avukatı demektir bir nevi. Lütfen görevinizi siz tam yerine getirin sonra da Kahramanmaraş basınına bakın bunları yapıyoruz diye açıklama yapın.

Sır Barajı haberini yaptım, vatandaş yap dedi yaptım. Var mı ötesi?

Bir yerde ah varsa onu da haber yaparım. Haklı kim ise ben onun yanındayım, güçlü olanın değil.

Mahir Ünal Bey, canlı yayında sır barajı konusunda ph değerinde sorun yok diyor. Açıklama bu... Rengine gelince de inceleme yapılacakmış. Renkten renge giren su için bu ilk değil ki! Pembe aktı pembe....

Her şeyde suçlu basını görmeyin. Işinize gelince basın var, kamuyou açıklaması yap. Işin iz bitince de basından kötü kimse yok.

Hayrettin Güngör Bey, basın açıklaması yaptı. Basın toplantısında yerel medya yoktu. Ne oldu? Bir gün sonra haberi medya da yer aldı. Hemen videoları paylaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı açıklama yapacak, üzerinden 24 saat geçince haber olacak. Bu nasıl garabetli anlayıştır...

Allah (c.c) doğrudan ayırmasın. Art niyetli gazetecilik yapanlar varsa onları da Allah (c.c) ıslah eylesin.
Bir şehrin kaderi o şehrin basının gücü ile doğru orantılıdır!
Tüm şer odaklı insanlardan Allah'a sığınırım..."