MADO’YA TAYVAN’DA BÜYÜK İLGİ

Kahramanmaraş’tan doğarak dünya dondurma devlerini dize getiren 4. Kuşak Dondurma ustası Mehmet Kanbur şube ağını genişleterek Tayvan’a Mado Şubesi açtı. Tayvan’ın önde gelen işadamlarından TECO Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Huang’la birlikte Tayvan’ın Başkenti Taipei’de açtığı ilk şube kısa sürede büyük ilgi gördü. Türk damak tadı ile Tayvan’ın damak tadını müşterilerine sunan Mado’ya şube sayılarının artması için teklifler gelmeye başlayınca Tayvan’ın Türkiye Büyükelçisi Mr. Yaser Chang Mado’yu yakından tanımak için Kahramanmaraş’a geldi.


 

BÜYÜKELÇİ CHANG MADO ÇİFTLİĞİNDE HAYVANLARI BESLEDİ

Üç gündür Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur’un misafiri olan Büyükelçi Mr. Chang üretim tesislerini incelemesinin ardından önceki gün Mado çiftliğini ziyaret etti. Kanbur kardeşlerin eşlik ettiği ziyarette Mado’nun deneme salep dikim alanına özel ilgi gösteren Büyükelçi Mr. Chang incir ağacının yanına giderek hayatında ilk defa dalından incir koparıp yediğini belirtti. Büyükelçi Mr. Chang eliyle deve kuşunu besledi, kümesteki tavuklara da yem bıraktı, yumurtaları topladı. Mado’nun Avrupa standartlarındaki hastalıktan ari sertifikalı ahırlarını da gezen Büyükelçi Mr. Chang yeni doğmuş Mado Beyazı ırklı keçi yavrularını kucağına alarak ilgi gösterdi.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ MADO İLE DAHA DA GÜÇLENECEK

Mado’nun yurt dışındaki Türkiye’nin gururu olduğunu gördüklerini belirten Tayvan Türkiye Büyükelçisi Mr. Yaser Chang Yaşar Pastanesi önünde dondurma şovuna katıldı. Satırla dondurma kesen Büyükelçi, vatandaşlara külahla dondurma dağıttı. Mado’nun kurucusu Mehmet Kanbur’un sıcak ilgisi karşısında büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Büyükelçi Chang, Türkiye ile Tayvan arasındaki ticari ilişkilerin daha da yakınlaşabileceğini bunun da Mado üzerinden olabileceğini söyledi.

MADO TÜRKİYE’NİN GURURU OLMUŞ BİR MARKA

Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur’a Tayvan’ın fahri konsolosluk teklifinde bulunan Büyükelçi Chang; ''Ülkemizde şube açan Mado’yu yakından tanımak için Kahramanmaraş’a geldik. Gördükki Mado Dünya’da Türkiye’nin gururu olmuş bir dev bir marka. İki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinde de büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Mado’nun üretim tesislerini gezdim ve çok kaliteli bir marka olduğunu gördüm. Mado’nun dünyaya açılmasında bizimde bir katkımız olacağı için çok mutlu oldum.'' Dedi.

TAYVANLI İŞADAMLARINI MİSAFİR EDEBİLİRİM

Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur ise Büyükelçi Chang’ın fahri konsolosluk teklifini düşüneceğini, Türkiye ile Tayvan’ın ticari olarak yakınlaşması için Tayvan’dan gelen tüm işadamlarını Kahramanmaraş’ta ağırlayacağını söyledi. Tayvan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkinin gelişmesi gerektiğini belirten Kanbur, büyükelçi ile yaptığı sohbetin ardından iki ülkenin daha da yakınlaşması gerektiğini ve iki ülkenin gerçekten ticaret yapabileceği sonucuna vardığını dile getirdi.