Milli toplumsal kimliğin oluşması için Kahramanmaraş’ta lise öğrencileri bir çalışma başlattı. Milli hassasiyet ile yürütülen kitap çalışmasında 160 sayfalık bir eser ortaya çıktı. 253 öğrencinin ve öğretmenlerin katkısı ile hazırlanan kitap Onikişubat Belediyesi tarafından 253 tane bastırılarak Kahramanmaraş Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesine hediye edildi. Kitapta 15 Temmuz darbe girişiminden Attila’ya kadar tarih sahnesinde iz bırakanlar yer aldı. Kitabın editörlüğünü ise okul öğretmenlerinden Ayşe Gençoğlan üstlendi.

“Medeniyetimizin Yıldızları” üst başlığı ve “Öncülerin İzleri Üzerinden Anlamlı Bir Yolculuk” alt başlığı ile yazılan kitabın dağıtım töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, kendi tarihimizi yerine bize başka şeyler öğretildiğini belirterek şöyle konuştu: “Kendi geçmişimiz bize öğretilmemiş hep başka şeyler öğretilmiş. Tarih kitaplarına koymuşuz vizikotlar diye ama kendi tarihimizi koymamışız maalesef. Ama bunlar değişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulumuz, artık çalışıyor ve bu derslerin uhdevasını değiştiriyor. Önümüzdeki senelerde bu ülkenin geçmişi ile çok güzel örnekler okuyacağımız kitaplar bulacaksınız. Herşeyi bir anda yapma imkanınız yok. Aşama aşama gidiyoruz. Bizde belediye olarak 3,5 seneden bu yana okul, yurt yapıyoruz. Bunları inşallah devam ettireceğiz.'' 

Kahramanmaraş Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hacı Ali Kulaç ve okul öğretmenlerinden Ayşe Gençoğlan ise kitap hakkında bilgiler verdi.

(Haber: Mustafa Kılınç)