Akdeniz Bölgesinin en güçlü itfaiyesine sahip Kahramanmaraş, günden güne büyüyor. Türkiye’de İzmir’den sonra en güçlü itfaiye teşkilatı olan Kahramanmaraş, yangına intikal süresi olarakta Türkiye ortalamasının üstünde. Toplamda 29 istasyonu bulanan Kahramanmaraş itfaiyesinin bir olaya intikal süresi ise 3,5 dakika.

Anız yangınları, boğulmalar ve orman yangınları hakkında kanalmaras.com muhabirine açıklamalarda bulanan Küçükönder; anız yakılması ile ekolojik dengenin bozulduğunu söyledi. Türkiye’de baraj ve gölet olarak Kahramanmaraş’ın çok zengin olduğunu belirten Küçükönder, vatandaşların baraj göletlerine girmemesini bunan yerine Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından hizmete sokulan havuzları tercih etmelerini istedi. İyi yüzme bilen insanların bile baraj göletlerinde boğulduğunu belirten Küçükönder, “Baraj göletleri, göller, akarsularda yüzmenin ciddi zararları olduğunu, kas ve kramp girmesi sonucu vatandaşlarımız boğularak yaşamlarını yitiriyor” dedi.

3,5 milyon hektarlık ekilebilir alana sahip Kahramanmaraş’ta anız yakımı nedeniyle bir rekolte kaybedildiğini, toprak yapısının bozulduğunu da sözlerine ekledi.