Türkiye korona alanında önemli başarılara imza atıp hastalığın seyrini aşağı doğru indirmeyi başarırken, aynı durumu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi başaramadı. Geçtiğimiz aylarda korona servislerinin ve yoğun bakımlarının yetersiz gelmesi üzerine KSÜ Tıp Fakültesi yönetimi, çare olarak yoğun bakım alanlarını genişletme kararı aldı. Hastane içerisinde kullanılmayan bir alan pandemi yoğun bakımına çevrildi. Havalandırma, dinlenme odaları gibi temel ihtiyaçlar düşünülmeyince, bu odaya yatırılan hastalar bir yana, fakülte çalışanları bile ölüm ile adeta burun buruna geldi. Asistanların tamamına yakını, doktorların bazıları ise korona olurken, konunun ciddiyeti gün geçtikçe ortaya çıktı. Hastanede çalışanların aileleri ve yakınları da korona oldu. Bazı temel istekleri yerine getirilmeyen hocalar ise tek tek istifa ederek başka hastanelere gitti. Asistanlar ve doktorlar ise yetkililere whatsapp gruplarından seslerini duyurmaya çalıştı. Havalandırma ve dinlenme odası yapmayan yönetime ise tepkiler büyüdükçe büyüyor.

HASTANEYE İSYAN ETTİLER
Hastaneden ayrılan ve isimlerini vermek istemeyen hocalar ise durumu şöyle özetledi:

"KSÜ tıp fakültesi 140 yoğun bakım yatağı olması ile övünen bir hastanemizdi. Pandemi dönemi uygulamaları ile herkesi şaşırttı. Hastane daha önce kullanılmayan bir bölümü pandemi döneminde yoğun bakım olarak kullandı. Hizmete açılan yoğun bakım ciddi eksikliklerle açıldı. Penceresi yok, havalandırması yok, bütün hastaları görecek bir doktor hemşire alanı yoktu. KSÜ hastanesi Eylül, ayına kadar yoğun bakım hastalarını sadece buraya yatırdı. Yoğun bakımda çalışan doktorlar ve hemşireler birer birer COVID oldular. Hastalığı evlerine taşıdılar. Yakın zamanda çalışan doktorlar bu duruma whatsapp’dan isyan ettiler. Şikayetlerinde virüs soluduklarını söylediler”

AYRILMALAR TEKER TEKER BAŞLADI
Hastane yönetiminin isteklerine cevap vermemesi üzerine bir beyin göçü de yaşandı. Alanında uzman isimlerin bulundu KSÜ Tıp Fakültesinin yetersiz koşullarında çalışmak istemeyen Profesörler, Doçentler, Doktorlar ve Asistanlar birer birer istifa ederek başka illerde çalışmaya başladı.

KSÜ TIP FAKÜLTESİNDEN AYRILAN HOCALAR

Genel Cerrahi  Yrd Doc Dr Fatih Yazar

Endokrin Prof Dr Kamile Gül 

Endokrin Doc  Dr  Ayten Oğuz 

Tıbbi Biyoloji Dr Ramazan Güneşacar

Plâstik Cerrahi Dr Fatma Bilgen

Tıbbi Onkolog Doc Dr Gökmen Aktaş 

Fizik Tedavi Prof Dr Vedat Naci Tarhan

Anestezi Doc Dr Vahap Sarıçiçek 

Ortopedi Dr Fatih Vatansever 

Kardiyoloji Prof Dr Tuna Katırcıbaşı

Acil Bölüm Dr Fatih Yaman

Kalp Damar Cerahi Dr Bülent Meşe 

Çocuk Alerji Dr Mehmet Yaşar Özkars

KBB Dr Selman Sarıca 

Patoloji Dr Sevgi Bakaris

HASTANE İÇERİSİNDE EN ÇOK KONUŞULAN ŞİKAYETLER VE İSTEKLER

Hastane içerisinde görev alan herkesin ''Büyük bir borç batağından Devletin  destekleriyle 2021 yılına borçsuz girecek olan Kahramanmaraş Tıp fakültesinde top artık idarecilerde bahane üretecek birşey kalmadı. Şimdi yapılması gereken Kadro eksiklerini tamamlamak bunu yaparken devletin verdiği kadroyu kendi elindeki elemanlara harcaması gerektiği'' öne sürüldü.. 

Ana başlıklar halinde dillendirilen konular ise;

''Sağlık çalışanlarının ve hakkıyla görev yapan hocaların maaşlarında iyileştirme yaparak gelecek hocalar için albeni oluşturmak. 

Hastane kadrosunda yer alamayan baş müdüre kadrosunu sağlamak.

İş olsuna müdür kadrosu verilen kişileri normalleştirmek.

Eksik olan bölüm hocalarınin temini konusunda Dekan beye hatırlatma yapmak. 

Pandemi dönemini fırsata çevirip kendi iç mekanizmasını düzeltmek. 

Hasta memnuniyeti ve hekim memnuniyeti arasında iyi bir ivme yakalamak. 

Yada bunlarin hepsini boş verip Tıp fakültelerinin devrini sağlık bakanlığına yapmak için girişimde bulunmak.'' olması gerektiğini söyleyerek bir an önce yapılması gerekenlerin yapılması aksi takdirde Tıp Fakültesin de magduriyetlerin yaşanacağının kaçınılmaz olacağını dile getiriyorlar...

KSÜ YÖNETİMİ BU İDDİALARA NE CEVAP VERECEK?

Hastanedeki görevli Doktor ve Asistanların kendi aralarında yazışmalarına ulaşan Kanal Maraş Haber Merkezi yetkililerden haber içeriğinde ki iddilara yönelik bir açıklama yapmasını bekliyor.