Kahramanmaraş’ın dijital televizyonu olan Kanal Maraş, “Muhtarlar Konuşuyor” programı ile, mahallesinde sorunları veya çözümleri anlatması için muhtarları konuk etmeye devam ediyor. Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan moderatörlüğünde gerçekleşen programın bu haftaki konuğu Merkez Onikişubat İlçesine bağlı Köseli Mahallesi Muhtarı Arif Demir Oldu.

BAŞKANLARI DOKTORA BENZETTİ

Muhtar Demir, 2014 yılında Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç ile yeni dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü kıyaslayarak şöyle konuştu: “Fatih başkanımın yanına ne zaman gittiysek biz çözüm ile döndük. Bir acil doktoru gibi sürekli bizimle ilgilendi. Her gelen muhtarımızı ateşini söndürdü. Bir türlü rahatlattı. Bugün bu sıkıntı devam ediyor. Ama o dönem bu güzel birşeydi. Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum. Hayrettin Başkanıma da gelince o da poliklinik doktoru, şu lazım bu lazım? Deyip tedavi uygulamakta sıkıntı çekıyor.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN SİSTEMİ ŞU ANDA YERİNE OTURMADI"

Hayrettin Güngör Beyin kişiliğine bir şey diyemem ama sistem hala oturmadı. Geçen dönemden sistem oturmuştu. 31 Marta kadar son güne kadar hizmetler devam ediyordu. Yeni dönemde tamamen bir resetleme yaptılar. Bizim tüm projelerimizi 2014 yılından bu yana koşturduğumuz tüm projelerimiz gitti. Yeniden başlayıp belediyeyi tanımaya çalışıyoruz. Gelen yeni daire başkanlarını tanımaya çalışıyoruz. Tabi ki ulaşmak kırsal muhtarlar için ayrı bir sıkıntı. Merkez muhtarlarımız bir türlü ulaşabiliyorlar. Ama kırsal muhtarları olarak oralara ulaşmakta zorlanıyoruz. Düzen yok. Yerinden oynayan 70 derde uğrar muhabbetine maruz kalıyoruz. Bir planlama dahilinde çalışacaklarını görüyorum. İsterlerlerse yapılabileceğine inanıyorum. Çünkü zor değil, benim orada suyu biraz daha geriden açarlarsa depo olmadan yine halka cevap verebiliriz. 

"FATİH MEHMET ERKOÇ’UN BİZE YAPTIĞI EN GÜZEL İŞLERDEN BİR TANESİ KARASU HATTINDAN BİZE HAT VERMESİ OLDU"

Bizim suyumuz Karasu değildi. Karbasan denen bölgeden paslı bir borudan su geliyordu. Yeniyapan, İsmailli, Köseli ve Bulutoğlu mahallelerinden bu suyu da içemiyorduk. Su 10 dakika aksa, sonrasındaki 10 dakika paslı su akıyordu. Bize Fatih Mehmet Erkoç, Ceyhan köprüsünün oradan bir bağlantı vererek, yeni bir hat ile yaklaşık 10 KM, bize hat sağladı. Suda çok güzel geliyor. Suyumuz berrak.  Mahallemizin Fatih Mehmet Erkoç döneminde 7 bin metreye yakın su borusu döşendi. Yeni dönemde, özellikle geçen sene ve bu sene çok ciddi bir su problemi yaşıyoruz. Sadece su deposu ile de bitmiyor. Depo istiyoruz. Depo haricinde bizim geride kalan suyumuz azalıyor. Arkadaşlarımızdan aldığımız duyumlar ile konuşuyorum, ‘Kılavuzlu parkı 1 haftadır kullanıma açıldı ve sulama yapılıyor. Bizde 1 haftadan bu yana susuzluk çekiyoruz. Bize farklı kelimeler ile anlatmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki, kaçak kullanımı var kaçak ekibi gelsin’. Kaçak ekibi 3 gün mahallede çalıştı. Ne yaptılar bilmiyorum? Bizim onlar ile beraber koşmamız biraz etik olmuyor. Mahalleyi taradılar, ama bizim suyumuz akmıyor. Öyle olmadı arızayı aradılar, arıza bulamadılar. Kılavuzlu parkı sulanmaya başladı sular azaldı. Biz inanıyoruz ki geriden suyu azalttılar.