Koronavirüs salgını kapitalist ülke ekonomilerinde ağır ve kalıcı tahribatlar yaratırken, ekonomilerin ciddi oranlarda küçülmesine, işsizliğin, yoksulluğun ve diğer ekonomik ve toplumsal sorunların artmasına neden olurken tam kapanma döneminde ve açıklanmayan ekonomik paketler derken esnafın durumu giderek ağırlaşıyor.

HEM ESNAF HEM ÇİFTÇİ İSYAN EDİYOR
Geçtiğimiz günlerde Ankara'da esnaflar vergi levhalarını ateşe verirken, geçtiğimiz hafta da çiftçiler mahsullerini yerlere dökmüştü. 

BÖBREĞİNİ SATLIĞA ÇIKARDI
Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat ilçesinde bir işletmeyi çalıştıran esnaf ise dükkanının camına verdiği ilanla böbreğini satışa çıkardı.

Beykent Üniversitesi mezunu olan Furkan A. eğitimini tamamladıktan sonra memleketi Kahramanmaraş'a dönerek işletmecilik yapma kararı alıyor.

"Düğün parası" olarak nitelendirdiği birikimiyle işletmesini kuran Furkan A. kısıtlamalar, kapanma ve verilemeyen desteklerden dolayı ekonomik bunalıma girdiğini ifade ediyor.

Artan borçları karşılayamacak duruma geldiğini ifade eden Furkan A. dükkanının camına ilan asarak böbreğini satışa çıkardı.

"SURİYELİLER KADAR ÖZGÜR DEĞİLİM"
Verdiği ilanda kan grubunu da paylaşan Furkan A. "İnsanca yaşamak için borçlarımdan dolayı böbreğimin birini vereceğim. Ne acıdır ki kendi vatanımda 5 milyon Suriyeli kadar özgür değilim." ifadelerini kullandı.