Son olarak geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği “Mahalle Mutfakları” 1’i sabit, 3’ü mobil olmak üzere kentin toplam 4 noktasında, hafta içi her gün 16.30-18.30 saatleri arasında yurttaşlara 3 TL’ye 3 çeşit yemek hizmeti sunuyor.

Salgın nedeniyle ekonomik zorlukları artan yurttaşlar, Büyükşehir’in ucuz ve besleyici menüleriyle rahat bir nefes alıyor. Bu mutfaklardan yemek yiyen 5 kişilik bir ailenin karnı ekmek dahil 15 TL’ye doyuyor. Büyükşehir’in ayrıca özel ihtiyaç sahibi yurttaşlar için sürdürdüğü ücretsiz yemek hizmeti, salgının Türkiye’de de görüldüğü 11 Mart’tan bu yana 500 bin kişinin üzerine ulaşmıştı.

AK PARTİLİ GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulması adına yapılan uyarılar ve son olarak kısmi kapanma yasakları ile birlikte ilçedeki testleri pozitif çıkan vatandaşlara sıcak yemeklerini evlerine servis ettiriyor.

Sağlık Bakanlığı filyasyon ekipleri tarafından karantina altındaki ailelerinin sıcak yemek başta olmak üzere gıda ihtiyaçları da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye'nin AK Parti'li olmasına karşın ve karantinada olan vatandaşlara yönelik hiç bir hizmet yapmaması kamuyonun tepkisine yol açıyor.

Tarihten bu yana kıskanılan bir şehir olan Kahramanmaraş’ta 2019 yılından bu yana işler hiç iyi gitmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, sanki muhalefet partisinin belediye başkanıymış gibi çalışmaya devam ediyor. Asli görevi halkın sorunlarını dinlemek, şehrin artık kangren olmuş bazı sorunlarını anında çözüme kavuşturmak olan Güngör, bu sorunları çözüme kavuşturmadığı gibi, kendi aleyhine konuşanları susturmak adına her tür yolu deniyor.

Hal böyle olunca Kahramanmaraş'taki pandemi nedeniyle zor durumda olan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi olarak yardım yapmaması kamuoyunda Gaziantep yapıyor, Mersin yapıyor, biz niye yapmıyoruz tepkilerine neden oluyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA NEDEN YOK?
Komşu illerimiz olan AK Partili Gaziantep ve CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyeleri karantinada olan vatandaşlara çeşit çeşit yemek hizmeti sunurken, her tür desteği vermek adına işlemler yaparken Kahramanmaraş'ta ise konuyla ilgili herhangi bir çalışma olmaması vatandaşların ''ne umduk ne bulduk'' demelerine yol açıyor.

ABUZİTTİN DUY BU HİZMETİ

Mersin'de ikamet eden Kahramanmaraş'ın yakından tanıdığı isim olan Mehmet Bağrıaçık kendi sosyal medya hesabından şu sözleri yazarak paylaştı.

ABUZİTTİN DUY BU HİZMETİ.
İster CHP LI ol istersen MHP li 
Haydi diyelim olsan HDP li ..
ADAM OLMADIKTAN SONRA NE YAZAR Kİ
OLSAN DA AKP li..
Mersin CHP li BŞ Belediyesi 
3 TL ye 3 CEŞİT YEMEK DAĞITIYOR..
AYAKTA ALKIŞLIYORUM...