KMTSO Başkanı Serdar Zabun, "En büyük hedefimiz sanayileşmede ilk 10 şehir arasında yer almak ve şu anda 1 milyarı geçmiş bulunan ihracatımızı 5 milyar kurlara çıkartmaktır" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Sektörü ile İstişare ve Değerlendirme Toplatısı gerçekleşti. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ta katıldı.

Düzenlenen toplantıda, Kahramanmaraş ülkemizin en önemli sanayi bölgelerinden birisi olarak Türkiye'nin kalkınması için çalışmaktadır ifadesini kullanan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, "Dürüst ve çalışkan girişimcileriyle Türkiye'nin gücüne güç katmak için var gücüyle üretmektedir. Aldığı teşviki son kuruşuna kadar Türkiye'ye yatırım için harcayan Kahramanmaraş tekstilden metal mutfak eşyalarına, enerjiden gıdaya, kağıt sanayinden çimentoyu bir çok sektörde üretim ve ihracaat başarısıyla çok önemli bir konuma ulaşmıştır. En büyük hedefimiz sanayileşmede ilk 10 şehir arasında yer almak ve şu anda 1 milyarı geçmiş bulunan ihracatımızı 5 milyar kurlara çıkartmaktır. Bölgeler olsun Kahramanmaraş olarak çok çalışıyoruz. Geçmişlerimizin icraasını kahraman olan şehrimiz 123 ülkeye ihracat yapan 309 ihracatçı şirketiyle Türkiye'nin ekonomisine güç katarak ekonomide de kahraman olmuştur. Şehrimiz 2002 yılından itibaren siyasi istikrar ile birlikte ekonomisini 13 kat büyüterek yılda 26 milyar liralık hayırsa milli hasılaya ulaşmıştır. Şirketlerimizin aktif büyüklüğü ise 40 milyar lirayı geçmiştir. Bu başarıyı hiç şüphesiz devletimizin üretime verdiği destekler olarak özellikle 5084 sayılı teşvik kanunu çok önemli bir katkısı olmuştur. Kahramanmaraş'ın iç dünyası olarak inanıyoruz ki bugün ki gerçekleştirmekte olduğumuz Tanıştay’da ortaya konulacak olan vizyon, görüşülecek olan meseleler, teşvik sistemine dahil konulan organize sanayi bölgelerinin sorunları gibi alanındaki meselelerin çözümüyle şehrimize yatırım, üretim ve ihracat çok daha başarılı bir çizgiye ulaşmıştır. Kahramanmaraş yapımı devam eden organize sanayi bölgelerimizin tamamlanmasıyla ekonomide çok daha büyük başarı hikayeleri yazacaktır. Ülkemizin makro hedeflerine en çok katkıyı sağlayan güven arasında hiç yılmadan yorulmadan koşmaya çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz ise açıklamasında, "Kahramanmaraş olarak Türkiye'de sanayileşmeye çalışan illerin başında geliyoruz. Bu konuda da büyük mesafeler kat ettik. Özel sektörün ve sanayiciliğin çok büyük sorumlulukları var. Çünkü ülkemize ekonomisini geliştirmek istihdamı azaltmak, istihdamı arttırmak, ihracatı arttırmak, ülkenin gelir ve giderini arttırmak, bunlar bizlerin görevi. Bu kadar önemli görevleri yüklemek, özel sektör olmak Sanayi Bakanlığımızla daha iç içe çalışmak istiyoruz. Yatırımcıların önünde çok büyük engeller var. Bütün bakanlıklarla çok büyük engellerle karşılaşıyoruz. Biz istiyoruz ki burada arkamızda Sanayi Bakanlığımız olsun hatta elimizde bu konuda uzman bir yönetimiz olsun. Bir problemimizi önce ona götürelim önce desin ki sanayiciye bu iş olmaz veya bunu bir an önce çözülmesi gerekir. Sanayicilikte zaman çok önemlidir" 

"Üretmeyi istihdamını arttırmak için Devlet olarak ne yapalım?"

"Biz tabi bir tek alışmışız ve kontrol memurları gerekirse biz sanayi Bakanlığımızdan da uzman arkadaşları bekliyoruz. Bizlerin içinde yanlış yapan yatırımcılarımızda çok yaptırım zorunluluğu olmasın ama bize tefsirlerde bulunsunlar. Bak arkadaş sen şirketimize çok kısa vadeli borçlanmışın bana ödeyin veya şu üründen para kazanmıyorsun diye dolayısıyla biz Sanayi Bakanlığımızla bu işleri iç içe yaşamak istiyoruz. Hepimizin bir hedefi ülkemizi kalkındırmak" şeklinde konuştu.

"İLK TEKSTİL FABRİKASI KAHRAMANMARAŞ'TA KURULDU"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cihat Sezal ise konuşmasında, "Kahramanmaraş yatırımlarıyla TC. Devletine yıllardır önde destek veren illerden birisidir. Bildiğim kadarıyla ilk tekstil fabrikası Kahramanmaraş'ta 70'li yıllarda kuruldu. O günden bugüne kadar yaklaşık 40 yıllık süre içerisinde farklı sektörlerde birçok alanda ülkemizin ekonomisine, istikrarına büyük ölçüde destek oldu öncülük yaptı. Bugün ekonomik olarak Türkiye'nin 17. büyük ilidir Kahramanmaraş. Yaklaşık 1 milyar dolar ihracatı vardır günün şartlarında. Ticaret ve Sanayi odamıza kayıtlı üyelerimizin sağlıklı istihdam bilgisi bildiğim kadarıyla 160 bin civarında. Biz Kahramanmaraş'ta bunun 3'e, 4'e çok rahat katlanacağını biliyoruz. Tabi bunun için hem sizler hem devletimizden ciddi anlamda destek bekliyoruz. Yıllardır çözemediğimiz kronik sorunlarımız var bunların başında organize sanayi bölgemiz geliyor. Geldiğimizden beri konuştuğumuz organize sanayi bölgemizdeki sorunlar hem konusumluda ki alanın biran önce faaliyete geçmesi hali hazırdaki organize sanayi bölgelerimizin alanlarının genişletilmesi ile ilgili sıkıntılarımız var. İnşallah desteklerinizle bunları aşacağız. Gel gör ki Kahramanmaraşlı yatırımcılar sizin verdiğiniz 1'e karşılık 5 verecektir. Hükümetimize, devletimize en iyi katkıyı sağlayacaktır. Malumunuz son Ağustos ayından beri yaşadığımız bir ekonomik sıkıntı söz konusu. Devletimizin yatırımı ve istihdamına ihtiyacı var. Kahramanmaraş'ta öncülük yapmaya hazır inşallah. Ben Kahramanmaraş'ın bir evladı ve vekili olarak aracılık yapmaya hazırım. Her türlü hem sanayicilerimize hem devletimize hizmetler konusunda inşallah desteklerimizi sağlayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.